Pečený králik domáci

Ak túžite po domácom pečenom králikovi, tu je nenáročný recept:

Na čo budete potrebovať:

  • 1 králik (okolo 2-3 kg)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 1 mrkva
  • 3 stonky zeleru
  • 2 bobkové listy
  • 500 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo hovädzí)
  • Soľ a čierne korenie podľa predpokladajúcej chuti
  • 2 lyžice oleja na pečenie

Postup prípravy:

  1. Králika starostlivo umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler nakrájajte na väčšie kusy.
  3. Vetvičky poľníčky rozdeľte na dve časti.

 

Domáci pečený králik

1. Štrúdľová zmes :

Fazuľová polievka Jókai

Fazuľová polievka Jókai

Čítať viac »

  • Zmiešajte soľ, čierne korenie a 1/2 štrúdľovej polievky. Túto pastu rovnomerne natrite na králika. Dôkladne premiešajte. Cesto, ktoré sa nebude transformovať na štrúdlu, skontrolujte, aby ste ho mohli zavesiť počas pečenia králika.

     

    2. Druhá fáza :

  • V miske zmiešajte cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler, bobkový list, zeleninový vývar, soľ a čierne korenie, kým sa všetky suroviny dokonale nezmiesia.
  • Do hlbokého pekáča nalejte 2 lyžice oleja na pečenie. Vložte doň králika a potom nalejte zvyšok zeleninovej zmesi.
  • Rúru predhrejte na 180 °C (350 °F) a pečte králika odkrytého 1 hodinu.
  • Po hodine otočte králika a varte ešte 45 minút, alebo kým nie je králik dôkladne upečený a zlatistý.

Poznámka: Pred podávaním nechajte králika chvíľu vychladnúť a potom ho podávajte podľa vlastného uváženia. Môžete ho servírovať so zemiakovou kašou, šalátom alebo akoukoľvek prílohou po vašej chuti. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *