Pečený králik na citróne

 

Porcie: 4

Súčiastky:

  • 1 celý králik (približne 1,5 kg)
  • 2 citróny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 plátky slaniny (prevoňané)
  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Starostlivo vyčistite králika a dôkladne ho opláchnite pod prúdom vody. Potom ho osušte pomocou papierových utierok.
  2. Citróny umyte a nakrájajte na kolieska.
  3. Odlúpte strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na tenké plátky.
  4. Králika okoreňte soľou a čerstvo mletým čiernym korením zvonka aj zvnútra.
  5. Vnútrajšok králika naplňte kolieskami citróna, plátkami cesnaku a vetvičkami rozmarínu.
  6. Položte plátky slaniny na vršok králika a upevnite ich špagátom.
  7. Pekáč potrite olivovým olejom a umiestnite doň králika.
  8. Predhrejte rúru na 180 °C.
  9. Pečte králika v rúre približne 1,5 až 2 hodiny, v závislosti od veľkosti, alebo kým nebude vnútro mäkké a šťavnaté.
  10. Po upečení nechajte králika chvíľu odpočívať skôr, než ho nakrájate.
  11. Servírujte králika s prílohou podľa vlastného vkusu, napríklad s pečenými zemiakmi alebo šalátom.

Prajem dobrú chuť!

Pečený králik na citróne-2

Kuracie prsia so syrom a slaninou

Kuracie prsia so syrom a slaninou

Čítať viac »

2) Pečený králik na citróne

Pečený králik predstavuje klasickú pochúťku, ktorá si získava srdcia mnohých milovníkov dobrého jedla. Tento recept na králika pečeného s citrónom nie je len chutný, ale aj jednoduchý na realizáciu. Je výnimočný pre rodinné oslavy alebo víkendové obedy. Pripravte sa na gastronomický zážitok!

Ingrediencie na pečeného králika

Na výrobu tohto pokrmu budete potrebovať:

  • 1 králik (cca 1,5 kg)
  • 2 citróny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Čerstvý tymián
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Začnite tým, že králika dôkladne umyjete a osušíte. Položte ho na pracovnú dosku a ochuťte soľou, čiernym korením a nasekaným cesnakom. Citróny umyte a jeden z nich nakrájajte na plátky, ktorými naplníte brucho králika. Z ostatného citróna vytlačte šťavu a zmiešajte ju s olivovým olejom a nasekaným tymiánom. Túto zmes rovnomerne polejte po celom povrchu králika.

Takisto predhrejte rúru na 180 °C a umiestnite králika do pekáča. Prilejte kurací vývar a pečte v predhriatej rúre približne 1,5 hodiny, pričom pravidelne podlievajte. Po upečení nechajte králika odpočívať a servírujte ho so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Tento pečený králik s citrónom určite nadchne každého!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Pelikan Perla píše:

    Mnam, pečený králik! Ako sa len môžem dočkať, kým ho vyskúšam. Ďakujem za recept.

  2. Osvehla píše:

    Tento recept vyzerá skvele! Určite ho musím vyskúšať. Králik na citróne je naozaj originálny nápad!

  3. Molnarova Anabela píše:

    Nikdy som si nedokázala predstaviť, že králika možno pripraviť takto chutne. Určite tento recept vyskúšam!

  4. Dlitajova píše:

    Naozaj jednoduché a chutné! Skvelý recept pre celú rodinu.

  5. Imrich82 píše:

    Tento králik na citróne znie veľmi lahodne a chutovo zaujímavo. Urobím si ho už túto nedeľu.

  6. Miriama72 píše:

    Tento recept na pečeného králika na citróne mi znie veľmi chutne, určite ho budem musieť vyskúšať! Vyzerá to naozaj super.

  7. Bruno29 píše:

    Pečený králik je tradičnou delikatesou, ktorá si získava srdcia mnohých gurmánov. Tento recept na pečeného králika na citróne je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu. Je ideálny na rodinné oslavy alebo víkendové obedy. Pripravte sa na chutný zážitok!

  8. Pkusnirova píše:

    Dobré, vyskúšam tento recept, pečený králik je výborný.

  9. Xenia01 píše:

    Tento recept na pečeného králika na citróne znie skvele, určite ho vyskúšam.

  10. Anonym píše:

    Recept sa mi páči. Rada varím zdravo a chutne, takže určite vyskúšam tento recept.

  11. Emanuel70 píše:

    Tento recept je super, pečený králik je moja obľúbená chuť.