Ak hľadáte recept na pečeného králika so zemiakmi, mám pre vás skvelý nápad. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Prísady:
- 1 králik (čerstvý alebo mrazený)
- 1 kg zemiaky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja (olivový alebo iný podľa preferencie)
- soľ a korenie podľa chuti
- mletá červená paprika na dochutenie
Pečený králik so zemiakmi
Postup:
- Predohrejte rúru na 180 °C.
- Králika si dôkladne umyte a nakrájajte na porcie. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky.
- Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na hrubšie krúžky.
- Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak dozlatova.
- Na predlaktie veľkej pekáča položíme králika, naň pridáme zemiaky a orestovanú cibuľu s cesnakom. Zamiešame a odošleme do rúry.
- Králika pečieme asi 45-60 minút, alebo kým nebude vnútorná teplota králika dosiahnutá (asi 75 °C).
- Po upečení necháme králika krátko oddýchnuť, aby mäso mohlo odpočinúť a sťahovalo mäsovú šťavu.
- Podávame s čerstvou zeleninou alebo šalátom.
Môžete si túto jedlo vychutnať ako hlavné jedlo s rodinou alebo priateľmi. Dúfam, že vám bude chutiť!
2)
Pečený králik so zemiakmi je delikátne jedlo, ktoré si zamiluje každá rodina. Toto jedlo je známe svojou chuťou a pohostinnosťou, keď sa servíruje na stôl. Králik je jemné a chudé mäso, ideálne na pečenie. V tomto príspevku vám predstavíme jednoduchý recept, ktorý zvládne každý doma.
Ingrediencie na pečeného králika
Aby ste pripravili pečeného králika so zemiakmi, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 kg králičieho mäsa
- 1 kg zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky (napr. rozmarín, tymián)
- 1 pohár bieleho vína (voliteľné)
Postup na prípravu králika
Na začiatok si predhrejte rúru na 180 °C. Králičie mäso umyte a osušite. V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a nasekané bylinky. Zmes jemne vtierajte do mäsa a nechajte aspoň 30 minút marinovať.
Medzitým si zemiaky ošúpte a nakrájajte na polovice. Uložte ich do pekáča spolu s marinovaným králikom. Ak ste sa rozhodli pre víno, nalejte ho do pekáča, aby dodalo jedlu istú hĺbku chuti. Pečte približne 1,5 hodiny, občas premiešajte, aby sa všetko rovnomerne prepeklo.
Po upečení servírujte horúce, ako hlavný chod. Pečený králik so zemiakmi je skvelou voľbou na rodinné obedy či slávnostné večere. Pochutnajte si!
Najlepšie mäso je králik. 🙂
Máš pravdu pišta, je dobré a keď ešte spraviš kožu chrumkavou, tak to je masaker chutné.
A hlavne králičie mäso nie je tak suché, ako napríklad kuracie alebo morčacie.
Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam.
Mnamka, nemam radsej ako vyskusam.