Pečený morský vlk v soľnej kruste

Ak máte záujem o prípravu morského vlka pečeného v soľnej kôre, tu sú potrebné ingrediencie a postup:

Ingrediencie:

  • 1 celého morského vlka (očisteného a vykosteného)
  • hrubá morská soľ
  • 4 vaječné bielky
  • 2 šálky múky
  • 1 šálka vody
  • čerstvé bylinky na servírovanie (napríklad petržlen alebo citrónová tráva)

 

Morský vlk pečený v soľnej kôre

Príprava:

  1. Rúru predhrejte na 200°C.
  2. V mixéri zmiešajte múku, vaječné bielky a vodu, aby ste dosiahli hutné cesto podobné palacinkovému.
  3. Na plech rozprestrite hrubú vrstvu morskej soli, dostatočne vysokú na pokrytie morského vlka.
  4. Položte morského vlka na soľ a úplne ho zakryte zvyškom soli.
  5. Na povrch naneste cestíčko v tenkej vrstve, aby sa dobre prilepilo na soľ.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 30 – 40 minút, alebo dokým soľná kôra nezíská tuhú konzistenciu a nezmení farbu na šedú alebo hnedú.
  7. Vyberte morského vlka z rúry a nechajte ho chvíľu vychladnúť.
  8. Pomocou noža jemne narazte na soľnú kôru a odkryte rybie mäso.
  9. Opatrne odstráňte soľ a odstráňte ju z vrchu morského vlka.
  10. Rozkrájajte a servírujte s čerstvou zeleninou. Môžete pridať aj omáčku z citrónovej šťavy, masla a byliniek.

Vychutnajte si morského vlka pečeného v soľnej kôre!

 

Pečený morský vlk v soľnej kruste - 2

2) Pečený morský vlk v soľnej kruste

Ingrediencie:

  • 1 morský vlk (približne 1 – 1,5 kg)
  • 2 kg hrubej soli
  • 2 vaječné bielky
  • 1 citrón (na plátky)
  • 1-2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1-2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • olej na potretie
  • čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava ryby:

    Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

    Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

    Čítať viac »

    • Dôkladne očistite morského vlka a opláchnite ho pod studenou vodou. Osušte ho papierovými utierkami.
  2. Plnenie ryby:

    • Do bruška ryby vložte citrónové plátky, tymián a rozmarín. Pridajte aj trošku čierneho korenia podľa vlastnej chuti.
  3. Príprava soľnej kôry:

    • V miske dôkladne zmiešajte hrubú soľ s bielkami. Dobre premiešajte, aby ste vytvorili vlhkú hmotu, ktorá drží pohromade.
  4. Vytvorenie kôry:

    • Na plech alebo do vhodnej nádoby rozprestrite polovicu soľného zloženia. Na ňu položte morského vlka a zakryte ho zvyškom soľnej zmesi. Uistite sa, že ryba je úplne pokrytá soľou.
  5. Pečenie:

    • Rúru predhrejte na 220 °C. Vložte rybu do predhriatej rúry a pečte asi 25-35 minút. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti ryby. Ryba je hotová, keď soľná kôrka stvrdne a získa zlatohnedú farbu.
  6. Servírovanie:

    • Po upečení vyberte rybu z rúry a nechajte ju chvíľu vychladnúť. Potom opatrne rozbite soľnú kôru a odstráňte ju. Rybu môžete servírovať priamo na tanieri, alebo ju presuňte na servírovací tanier. Odporúča sa podávať s čerstvým citrónom a zeleninovým šalátom.
  7. Tip:

    • K podávaniu môžete pridať olivový olej, balsamikový ocot alebo bylinkové maslo na dochutenie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

30 Komentárov

  1. PečenýMistr píše:

    Tento recept na pečeného morského vlka v soľnej kruste vyzerá úžasne! Určite to vyskúšam na rodinnej oslave. Ryba s takou chrumkavou kôrkou a čerstvou zeleninou je presne to, čo potrebujem. Ďakujem za tip!

  2. ZelenýBublifuk píše:

    Wow, pečenie morského vlka v soľnej kruste znie fantasticky! Vždy som sa bála skúšať ryby, ale tento recept ma veľmi zaujal. Už sa teším na tú chrumkavú kôrku a chuť citrónu. Skvelé!

  3. Rybárka123 píše:

    Tento recept je skvelý! Rybárske jedlo je pre mňa vždy hitom, a soľná krusta dodáva rybe skvelú chuť. Pripravím ho na víkendovú večeru s rodinou. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. KuchynskýGuru píše:

    Pečený morský vlk vyzerá ako umelecké dielo! Soľná kôra zabezpečí úžasnú šťavnatosť a chutnosť ryby. Som si istý, že všetci budú nadšení. Veľmi sa teším na varenie tohto jedla!

  5. CukrikovaPohadka píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem na oživenie môjho menu! Pečenie ryby v soľnej kruste znie nielen chutne, ale aj veľmi pôsobivo. Už mám predstavu o tom, ako prekvapím svojich hostí.

  6. KreatívnyŠéfkuchár píše:

    Recept na pečeného morského vlka ma úplne nadchol! Soľná kôra vyzerá tak lákavo a čerstvá zelenina to len umocní. Určite ho pripravím pre rodinu a priateľov pri najbližšej príležitosti!

  7. VeselýPaprikátor píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Na toto sa už teším! Pečenie v soľnej kruste znie ako niečo špeciálne a určite to bude obdivované všetkými pri stole. Teším sa na tú vôňu a výborné chute!

  8. 'ŽltáFľaša' píše:

    ‚Ten recept vyzerá jednoducho super!‘ Mám rád ryby a tento spôsob ich prípravy je niečo nové. Rozhodne si poznačím ingrediencie a skúsim to už tento víkend.

  9. 'RadosťZVarenia' píše:

    ‚Pečený morský vlk v soľnej kruste? To znie fantasticky!‘ Vždy som mal rád morské plody a tento recept ma inšpiruje pripraviť niečo výnimočné pre moju rodinu.

  10. 'VarenieSrdcom' píše:

    “Skvelý nápad!‘ Užite si pečeného morského vlka s čerstvou zeleninou! Znie to ako perfektné jedlo na večeru s priateľmi alebo rodinou.

  11. Janko123 píše:

    Tento recept na pečeného morského vlka vyzerá fantasticky! Nikdy som nejedol rybu pečenú v soľnej kruste, ale určite to vyskúšam. Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Ďakujem za skvelý tip!

  12. ZelenyKocur píše:

    Wow, to vyzerá naozaj chutne! Pečenie ryby v soľnej kruste je skvelý spôsob, ako uchovať chuť. Určite to skúsim pri najbližšej oslave. Teším sa, že sa môžem podeliť o svoje skúsenosti s priateľmi.

  13. MalaSova píše:

    Toto je presne to, čo hľadám! Chcem pripraviť niečo špeciálne pre rodinu a pečený morský vlk znie ako perfektný nápad. Suroviny sú dostupné a postup je jednoduchý. Ďakujem za inšpiráciu!

  14. KreativnyChef píše:

    Super recept! Milujem morské plody a tento spôsob prípravy ma naozaj zaujal. Určite si pripravím tento pokrm na víkendový obed s priateľmi. Teším sa na tú chuť a vôňu!

  15. SlnecnaLuzna píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Nikdy som nevedela, že morského vlka možno takto pripraviť. Všetky ingrediencie sú také čerstvé a zdravé. Už sa neviem dočkať, kedy si to urobím doma!

  16. CukrikovyRaj píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Morské plody sú moje obľúbené a pečenie v soľnej kruste znie úžasne. Nemôžem sa dočkať, kedy to vyskúšam s rodinou počas víkendu.

  17. _Vtacik_22 píše:

    ‚Morsky vlk‘ znie ako niečo špeciálne! Rád varím pre svojich priateľov a tento recept bude určite hitom na našich stretnutiach. Ďakujem za tipy, určite ich využijem!

  18. _Bublinka_88 píše:

    ‚Pečený morský vlk‘ vo soľnej kruste? To musím vyskúšať! Recept vyzerá jednoducho, ale veľmi chutne. Som nadšená z toho, že môžem experimentovať v kuchyni.

  19. _KreativnyGuru píše:

    ‚Tento recept je úžasný! Rád objavujem nové spôsoby prípravy rýb a táto soľná kôrka vyzerá veľmi atraktívne. Dúfam, že moje pokusy budú rovnako úspešné ako tento recept!‘

  20. _SmileyFace_99 píše:

    ‚Jasné, že toto musím skúsiť! Takéto jedlo je ideálne na večeru s rodinou alebo priateľmi. Určite to obohatí náš stôl o niečo výnimočné!‘

  21. Zuzka22 píše:

    Wow, pečený morský vlk v soľnej kruste vyzerá úžasne! Určite to vyskúšam na víkend. Vždy sa snažím variť niečo nové a toto vyzerá ako skvelý recept. Ďakujem za inšpiráciu!

  22. JanoM píše:

    Tento recept na pečeného morského vlka je skvelý! Nikdy som nerobil rybu takto, ale určite to skúsim. Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Teším sa na výsledok!

  23. MimiHravá píše:

    Ahojte! Tento recept ma naozaj nadchol! Mám rada morské plody a soľná kôra znie veľmi zaujímavo. Myslím si, že to bude perfektné jedlo pre moju rodinu. Určite dám vedieť, ako mi to dopadlo!

  24. Fero456 píše:

    Super recept! Pečenie ryby v soľnej kruste je niečo nové pre mňa. Milujem varenie a rád objavujem nové chute. Určite sa pustím do experimentovania s týmto úžasným receptom.

  25. KikaKuchynka píše:

    Tak toto vyzerá fantasticky! Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím pečeného morského vlka podľa vášho návodu. Dúfam, že to dopadne rovnako chutne ako na obrázku!

  26. PetríkN píše:

    Pečený morský vlk v soľnej kruste? To znie ako chuťový zážitok! Rád varím a tento recept určite pridám do svojich obľúbených. Ďakujem za tipy!

  27. LucaPlay píše:

    „Jéj, aké dobré to vyzerá! Musím si pripraviť tento morský vlk na rodinnú oslavu. Verím, že všetkým bude chutiť a ja budem hrdý kuchár! Veľká vďaka za super nápad.“

  28. Martin123 píše:

    „Tento recept je presne to, čo potrebujem na špeciálnu večeru! Soľná kôra mi pripomína letné grilovanie pri mori. Nech sa nám podarí urobiť takéto lahodné jedlo aj doma!“

  29. "Bubko" píše:

    „Pečenie ryby vo soľnej kruste? Skvelý nápad! Už dlho som hľadala niečo zaujímavé a toto ma fakt nadchlo. Konečne sa odvážim pripraviť niečo iné než obyčajnú rybu s prílohou.“

  30. EvkaSvetla píše:

    „Na tento recept som narazila náhodou a veľmi ma zaujal! Milujem variť a tento spôsob pečenia vyzerá výnimočne. Veľa šťastia pri varení všetkým čitateľom – verím, že nám to bude chutiť ako nikdy predtým!“