Pečienka recept + halušky

Pečienka s haluškami je skvelou voľbou, ak máte chuť na niečo chutné a muž vám namiesto kuracích pŕs priniesol kuraciu pečeň.

Recept na halušky so škvarkovou omáčkou:

**Potrebné suroviny na halušky:**
– 500 g zemiakov
– 250 g múky
– 1 vajce
– soľ

**Na škvarkovú omáčku budeme potrebovať:**
– 200 g slaniny alebo špeku
– 1 cibuľa
– soľ a korenie podľa chuti

Pečienka s haluškami

**Postup:**

1. Zemiaky uvaríme, prelisujeme a necháme ich vychladnúť.

2. K zemiakom pridáme múku, vajce a soľ. Všetko dobre premiešame, aby sme vytvorili pevné cesto.

3. Z cesto vytvoríme valček a na pomúčenej doske vykrajujeme halušky.

4. V hrnci s vriacou osolenou vodou varíme halušky, až kým nevyplávajú na povrch.

5. Na rozohriatej panvici orestujeme nakrájanú slaninu alebo špek, pridáme nakrájanú cibuľu a smažíme dozlatista.

6. Do hotovej omáčky pridáme neochladené halušky a dôkladne premiešame, aby vsiakli chuť slaniny a cibule.

Ako pripraviť volské oko?

Ako pripraviť volské oko?

Čítať viac »

7. Podávame teplé a posypané troškou korenia.

Dobrú chuť

Pečienka recept + halušky-2

2) Pečienka recept + halušky

Pečienka s haluškami je slovenskou klasikou, ktorú si zamilujete. Tento lahodný pokrm je ideálny na rodinné oslavy, nedeľné obedy či len tak, keď máte hlad na niečo výnimočné. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako si ľahko pripraviť tento jedinečný pokrm v pohodlí domova.

Ingrediencie na prípravu

Na prípravu pečienky s haluškami potrebujete nasledujúce suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1,5 l vývaru
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 kg zemiakov
  • 500 g múky
  • 1 vajce
  • troška vody

Postup na prípravu pečienky a halušiek

Začneme s prípravou pečienky, ktorú dôkladne umyjeme a nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Následne pridáme pečienku a prudko ju opečieme zo všetkých strán do zlatista. Potom pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a podlejeme vývarom. Dusíme na miernom ohni, kým pečienka nebude jemná.

Medzitým pripravíme halušky. Zemiaky najprv uvaríme do mäkka, potom ich rozpučíme. K zemiakom pridáme múku, vajce a vodu. Vzniklé cesto by malo byť hladké a nie príliš riedke. Z cesta tvarujeme malé knedlíčky a varíme ich v osolenej vode, kým nevyplávajú.

Na záver odporúčame podávať pečienku spolu s haluškami a vývarom z pečenia, aby ste si vychutnali úplnú chuť tohto tradičného slovenského jedla. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Talianova Zelmira píše:

    Recept na halušky so škvarkovou omáčkou je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu, skvelá voľba pre každú príležitosť.

  2. Sara Jancova píše:

    Pečienka s haluškami je skutočne jedinečný pokrm, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti. Určite si ho zamilujete.