Pečienka recept + halušky

Pečienka recept + halušky je dobrá voľba, ak neviete, čo uvariť a muž vám namiesto kuraí prs kúpil kuraciu pečeń.

Recept na halušky so škvarkovou omáčkou:

Na halušky potrebné suroviny:
– 500 g zemiakov
– 250 g múky
– 1 vajce
– soľ

Na škvarkovú omáčku potrebujeme:
– 200 g slaniny alebo špeku
– 1 cibuľa
– soľ a korenie podľa chuti

 

Pečienka recept + halušky

Postup:

1. Zemiaky uvaríme, prelisujeme a necháme vychladnúť.

2. Pridáme múku, vajce a soľ a všetko dobre premiešame, aby sme dostali pevné cesto.

3. Z cesta utvoríme valček a z neho na pomúčenej doske vykrojíme halušky.

4. V hrnci s vriacou osolenou vodou varíme halušky, až kým nevyplávajú na povrch.

5. Na rozohriatej panvici si osmahneme na kostičky nakrájanú slaninu alebo špeck, pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme dozlatista.

6. Do omáčky pridáme neochladené halušky a dobre ich premiešame, aby nasali chuť slaniny a cibuľky.

7. Podávame teplé, posypané ešte trochou korenia.

Dobrú chuť!

 

2)

Pečienka s haluškami je slovenská klasika, ktorú si zamilujete. Tento lahodný pokrm sa skvele hodí na rodinné oslavy, nedeľné obedy alebo len tak, keď si chcete pochutnať na niečom výnimočnom. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako si jednoducho pripraviť tento jedinečný pokrm doma.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu pečienky s haluškami budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 cibuľe
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1,5 l vývaru
  • soľ a korenie na ochutenie
  • 1 kg zemiakov
  • 500 g múky
  • 1 vajce
  • trochu vody

Postup na prípravu pečienky a halušiek

Príprava pečienky nezačne inak, než jej dôkladným umytím a nakrájaním. Na panvici s horúcim olejom si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme pečienku, ktorú prudko opečieme zo všetkých strán. Po zlatistom opečení pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a podlejeme vývarom. Všetko dusíme na miernom ohni, kým nie je pečienka jemná a chudá.

Medzitým si pripravíme halušky. Zemiaky najprv uvaríme do mäkka a následne ich rozpučíme. K nim pridáme múku, vajce a vodu. Vzniklé cesto by malo byť hladké a nie príliš riedke. Zo cesta formujeme malé knedlíčky, ktoré varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

Ako posledný krok odporúčame podávať pečienku spolu s haluškami a vývarom z pečenia, aby ste získali plnú chuť tohto tradičného slovenského jedla. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Talianova Zelmira píše:

    Recept na halušky so škvarkovou omáčkou je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu, skvelá voľba pre každú príležitosť.

  2. Sara Jancova píše:

    Pečienka s haluškami je skutočne jedinečný pokrm, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti. Určite si ho zamilujete.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *