Suroviny:
– 250g penových cukríkov
– 125ml smotany na šľahanie
– 1 lyžica želatíny
– 2 lyžice vody
Penová torta plnka
Postup:
1. Penové cukríky nasypte do hrnca a pridajte smotanu na šľahanie. Postavte na mierny oheň a nechajte cukríky pomaly roztápať, občas zamiešajte.
2. Vo vode rozpustite želatínu a nechajte ju stuhnúť.
3. K roztopenému cukru s pomocou mixéra pridajte stuhnútu želatínu a dobre premiešajte.
4. Tortovú formu vysteľte potravinárskou fóliou a do nej nalejte pripravenú penovú hmotu.
5. Nechajte tortu vychladiť v chladničke aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.
6. Pred podávaním tortu vyberte z formy a ozdobte podľa vlastného gusta.
Dobrú chuť!