Pikantné bravčové rebrá recept #1

Potrebné ingrediencie:

  • 1 kg bravčových rebier
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice syrovej horčice
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice worcesterské omáčky
  • 1 lyžica soľ
  • 1 lyžica mleté čierne korenie
  • 1 lyžica korenia chilli (voliteľné, ale dodá pikantnosť)

Postup:

  1. Rebierka dobre osušte papierovou utierkou a odstráňte prípadné prebytočné tukové kusy.
  2. V malom mise zmiešajte olivový olej, cesnak, syrovú horčicu, med, worcesterskú omáčku, soľ, mleté čierne korenie a korenie chilli. Vzniknutou marinádou pomažte bravčové rebierka z oboch strán a nechajte ich v chladničke odležať aspoň 2 hodiny, ideálne však celú noc.
  3. Pripravte si gril na stredne silný oheň.
  4. Bravčové rebierka opláchnite pod tečúcou vodou a osušte. Opäť ich premasírujte marinádou.
  5. Na vyhriatej grilovej doske varte rebierka asi 4-5 minút z každej strany, alebo kým nebudú pekne zlaté a voniať intenzívne.
  6. Podávajte ešte horúce s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad pečenými zeleninovými haluškami a zelenou šalátovou misou.

Vychutnajte si vaše pikantné bravčové rebrá!

Pikantné bravčové rebrá recept #2

Potrebné ingrediencie:

  • 1 kg bravčových rebier
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice ketchupu
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 lyžica červenej papriky
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička korenia chilli (voliteľné, ale dodá pikantnosť)
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Postup:

  1. Rebierka dobre osušte papierovou utierkou a odstráňte prípadné prebytočné tukové kusy.
  2. V miske zmiešajte sójovú omáčku, ketchup, horčicu, javorový sirup, pretlačený cesnak, červenú papriku, mletú papriku a korenie chilli. Dochutite soľou a čiernym korením podľa chuti.
  3. Marinádu použite na natretie bravčových rebier z oboch strán. Nechajte ich odležať v chladničke minimálne 1-2 hodiny.
  4. Gril pripravte na stredne silný oheň.
  5. Rebierka pečte na grile asi 15-20 minút z každej strany, pravidelne ich obracajte a striekajte marinádou, ktorú ste nevyužili na natretie.
  6. Keď sú rebierka pekne prepečené a vonia intenzívne, sú pripravené na podávanie.
  7. Podávajte ešte horúce s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s opečenou zemiakovou kašou a zeleným šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *