Pikantné bravčové rebrá recept #1
Potrebné ingrediencie:
- 1 kg bravčových rebier
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice syrovej horčice
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice worcesterské omáčky
- 1 lyžica soľ
- 1 lyžica mleté čierne korenie
- 1 lyžica korenia chilli (voliteľné, ale dodá pikantnosť)
Postup:
- Rebierka dobre osušte papierovou utierkou a odstráňte prípadné prebytočné tukové kusy.
- V malom mise zmiešajte olivový olej, cesnak, syrovú horčicu, med, worcesterskú omáčku, soľ, mleté čierne korenie a korenie chilli. Vzniknutou marinádou pomažte bravčové rebierka z oboch strán a nechajte ich v chladničke odležať aspoň 2 hodiny, ideálne však celú noc.
- Pripravte si gril na stredne silný oheň.
- Bravčové rebierka opláchnite pod tečúcou vodou a osušte. Opäť ich premasírujte marinádou.
- Na vyhriatej grilovej doske varte rebierka asi 4-5 minút z každej strany, alebo kým nebudú pekne zlaté a voniať intenzívne.
- Podávajte ešte horúce s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad pečenými zeleninovými haluškami a zelenou šalátovou misou.
Vychutnajte si vaše pikantné bravčové rebrá!
Pikantné bravčové rebrá recept #2
Potrebné ingrediencie:
- 1 kg bravčových rebier
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice ketchupu
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice javorového sirupu
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 lyžica červenej papriky
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička korenia chilli (voliteľné, ale dodá pikantnosť)
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Postup:
- Rebierka dobre osušte papierovou utierkou a odstráňte prípadné prebytočné tukové kusy.
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, ketchup, horčicu, javorový sirup, pretlačený cesnak, červenú papriku, mletú papriku a korenie chilli. Dochutite soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Marinádu použite na natretie bravčových rebier z oboch strán. Nechajte ich odležať v chladničke minimálne 1-2 hodiny.
- Gril pripravte na stredne silný oheň.
- Rebierka pečte na grile asi 15-20 minút z každej strany, pravidelne ich obracajte a striekajte marinádou, ktorú ste nevyužili na natretie.
- Keď sú rebierka pekne prepečené a vonia intenzívne, sú pripravené na podávanie.
- Podávajte ešte horúce s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s opečenou zemiakovou kašou a zeleným šalátom.
Dobrú chuť!