Plnená kapusta s mletým mäsom

 

Ak máte záujem o prípravu plnenej kapusty s mletým mäsom, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 hlava kapusty
  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 cibuľa, najemno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
  • 1 šálka paradajkového pretlaku
  • 1/2 šálky ryže, uvarenej podľa pokynov na obale
  • Soľ a korenie podľa vlastných preferencií
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 šálky vývaru (môžete zvoliť hovädzí alebo zeleninový)

 

Plnená kapusta s mletým mäsom

Pokyny na prípravu:

  1. Kapustu ošúpeme a zbavíme vnútorného stredového kmeňa. Dôkladne ju umyjeme pod tečúcou vodou.
  2. Kapustu varíme vo vode so štipkou soli, až kým nie je polomäkká, zhruba 10-15 minút. Potom ju necháme odkvapkať.
  3. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Restujeme, dokým nezíska zlatistú farbu.
  4. Do hrnca pridáme mleté mäso a smažíme, kým nie je zmäknuté. Počas pečenia pridáme soľ, korenie, mletú papriku a majoránku.
  5. Pridáme uvarenú ryžu a paradajkový pretlak. Dobre premiešame a zmes necháme variť ešte niekoľko minút.
  6. Vytvoríme plnku z mäsovej zmesi. Na každý list kapusty položíme lyžicu plnky a zrolujeme.
  7. V hrnci pripravíme omáčku: Hladkú múku opražíme na oleji a za stáleho miešania postupne zalejeme vývarom. Varíme do zhustnutia.
  8. Do vývaru opatrne ukladáme plnené kapustové rolky.
  9. Kapustu necháme variť v hrnci, kým nezmäkne, čo by malo trvať približne 1-2 hodiny.
  10. Hotovú plnenú kapustu môžeme servírovať s knedľou alebo chlebom. Prajeme dobrú chuť!

Tip: Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete do plnky zamiešať aj drvenú čili papričku.

Plnená kapusta s mletým mäsom-2

2) Plnená kapusta s mletým mäsom

Plnená kapusta s mletým mäsom je obľúbené slovenské jedlo, ktoré si jednoducho obľúbite. Môžete ho podávať rôznymi spôsobmi, a tak sa hodí na slávnostný stôl aj na bežnú rodinnú večeru. V nasledujúcom texte sa dozviete, ako si pripraviť chutnú plnenú kapustu s mletým mäsom.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu plnenej kapusty s mletým mäsom si zabezpečte nasledovné suroviny:

Kuracie rezne v jogurte

Kuracie rezne v jogurte

Čítať viac »

  • 1 hlávka kyslej kapusty
  • 500 g mletého mäsa (bravčového alebo hovädzieho)
  • 100 g ryže
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • soľ, korenie a paprika podľa vkusu
  • olej na vyprážanie
  • vývar alebo paradajková omáčka na podliatie

Postup prípravy

1. Najprv si uvarte ryžu podľa pokynov na obale a nechajte ju vychladnúť.

2. Cibuľu a cesnak najemno nakrájajte a opražte na oleji, kým cesnak nezmäkne.

3. V miske zmiešajte mleté mäso s vychladnutou ryžou, opraženou cibuľou a cesnakom, vajcom a korením podľa chuti.

4. Z kyslej kapusty opatrne odoberajte jednotlivé listy a na každý položte lyžicu plnky. Zabalte ich a vytvorte zvitky.

5. Zvitky uložte do hrnca, zalejte buď vývarom alebo paradajkovou omáčkou a varte na miernom ohni asi 1 až 1,5 hodiny.

Plnená kapusta s mletým mäsom je dokončená a pripravená na servírovanie. Dúfame, že si tento recept obľúbite a užijete si každé sústo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Fciger píše:

    To je výborný recept, tento týždeň určite vyskúšam!