Kuracie rezne v jogurte

Tu je jednoduchý recept na kuracie rezne v jogurte:

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs (alebo iných kúskov kuracieho mäsa)
  • 1 šálka plnotučného jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžica čerstvej mäty, jemne nasekaná
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekaná
  • ½ lyžičky mletej kurkumy
  • ½ lyžičky mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Kuracie rezne v jogurte

Postup:

  1. Zmiešajte jogurt, cesnak, mätu, petržlenovú vňať, kurkumu, papriku, soľ a čierne korenie v plytkej miske.
  2. Kuracie mäso nakrájajte na tenké rezne a pridajte ich do zmesi jogurtu. Nechajte mäso marinovať v tejto zmesi aspoň 30 minút (ak máte viac času, môžete nechať mäso marinovať aj dlhšie, aby sa príchuť dostala ešte hlbšie).
  3. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte olej. Vyberte rezne kuracieho mäsa z marinády a odsajte ich od nadbytočnej kvapaliny. Postupne opečte rezne na panvici z oboch strán, až kým nebudú zlatisto hnedej farby a dovnútra dobre prepečené (čas pečenia závisí od hrúbky rezov).
  4. Po upečení jednotlivé rezne nechajte chvíľu odpočívať a potom podávajte napríklad s ryžou, zeleninou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *