Tu je jednoduchý recept na kuracie rezne v jogurte:
Suroviny:
- 4 kúsky kuracích pŕs (alebo iných kúskov kuracieho mäsa)
- 1 šálka plnotučného jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica čerstvej mäty, jemne nasekaná
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekaná
- ½ lyžičky mletej kurkumy
- ½ lyžičky mletej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na pečenie
Kuracie rezne v jogurte
Postup:
- Zmiešajte jogurt, cesnak, mätu, petržlenovú vňať, kurkumu, papriku, soľ a čierne korenie v plytkej miske.
- Kuracie mäso nakrájajte na tenké rezne a pridajte ich do zmesi jogurtu. Nechajte mäso marinovať v tejto zmesi aspoň 30 minút (ak máte viac času, môžete nechať mäso marinovať aj dlhšie, aby sa príchuť dostala ešte hlbšie).
- Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte olej. Vyberte rezne kuracieho mäsa z marinády a odsajte ich od nadbytočnej kvapaliny. Postupne opečte rezne na panvici z oboch strán, až kým nebudú zlatisto hnedej farby a dovnútra dobre prepečené (čas pečenia závisí od hrúbky rezov).
- Po upečení jednotlivé rezne nechajte chvíľu odpočívať a potom podávajte napríklad s ryžou, zeleninou alebo šalátom.
Dobrú chuť!