Plnená roláda z mletého mäsa

Plnená roláda z mletého mäsa. Bude vam tak chutiť,  že “až za ušami sa budete oblizovať”.

Ingrediencie:

  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej fašírky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 1/2 hrnčeka strúhanej mozzarelly
  • 1/4 hrnčeka strúhanej parmezánu
  • 1/4 hrnčeka strúhanej mrkvy
  • 1/4 hrnčeka nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen, bazalka)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 8 plátkov šunky
  • 8 plátkov syra (napr. eidam alebo plátky cheddaru)

 

Plnená roláda z mletého mäsa

Postup:

  1. V miske zmiešajte mletú fašírku, cibuľu, cesnak, vajce, mozzarellu, parmezán, mrkvu a bylinky. Osolte a opepřte podľa chuti a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Na pekáči vytvorte tenký obdĺžnik z mäsovej zmesi. Položte na neho šunky a syr. Potom opatrne zrolujte mäsový plát tak, aby boli šunky a syr jemne obalené vo vnútri rolády.
  3. Roládu pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-40 minút, alebo kým vnútro nie je dobre prepečené. Ak chcete dosiahnuť zlatistý povrch, môžete ju na konci ešte 10 minút poviezť pod grilom.
  4. Po upečení nechajte roládu chvíľu odpočívať, aby sa mäso dôkladne upeklo, potom ju nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *