Plnená roláda z mletého mäsa. Bude vam tak chutiť, že “až za ušami sa budete oblizovať”.
Ingrediencie:
- 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej fašírky
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 vajce
- 1/2 hrnčeka strúhanej mozzarelly
- 1/4 hrnčeka strúhanej parmezánu
- 1/4 hrnčeka strúhanej mrkvy
- 1/4 hrnčeka nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen, bazalka)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 8 plátkov šunky
- 8 plátkov syra (napr. eidam alebo plátky cheddaru)
Plnená roláda z mletého mäsa
Postup:
- V miske zmiešajte mletú fašírku, cibuľu, cesnak, vajce, mozzarellu, parmezán, mrkvu a bylinky. Osolte a opepřte podľa chuti a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Na pekáči vytvorte tenký obdĺžnik z mäsovej zmesi. Položte na neho šunky a syr. Potom opatrne zrolujte mäsový plát tak, aby boli šunky a syr jemne obalené vo vnútri rolády.
- Roládu pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-40 minút, alebo kým vnútro nie je dobre prepečené. Ak chcete dosiahnuť zlatistý povrch, môžete ju na konci ešte 10 minút poviezť pod grilom.
- Po upečení nechajte roládu chvíľu odpočívať, aby sa mäso dôkladne upeklo, potom ju nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!