Plnené kuracie prsia so špenátom predstavujú jednoduchý a lahodný pokrm, ktorý si obľúbia aj vaši najnáročnejší hostia. Tu je recept:
Bude potrebné:
– 4 kuracie prsia
– 200 g čerstvého špenátu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 100 g kyslej smotany
– soľ, korenie, cesnakový prášok
– olej na smaženie
– parmezán na posypanie
Plnené kuracie prsia so špenátom
Postup:
1. Kuracie prsia najskôr nakrájajte na tenké plátky a potom ich opatrne naklepajte, aby sa stali ešte tenšími.
2. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte cibuľu nakrájanú na drobno, kým nezíska zlatistú farbu.
3. Pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho chvíľu orestovať.
4. Na panvicu vložte čerstvý špenát a povarte ho, až kým sa nezvrásni.
5. K zmesi pridajte kyslú smotanu a dôkladne premiešajte, aby sa všetko pekne spojilo.
6. Na tenké plátky kuracieho mäsa posypte soľ, korenie a cesnakový prášok.
7. Do každého plátku kuracieho mäsa natlačte pripravenú zmes špenátu a zabezpečte ich priehľadnými gombíkmi.
8. Plnené kuracie prsia umiestnite na rozohriatu panvicu s olejom a restujte z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
9. Hotové kuracie prsia osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti a posypte strúhaným parmezánom.
Plnené kuracie prsia so špenátom sú pripravené a môžete ich podávať napríklad s kašou z varených zemiakov alebo osviežujúcim šalátom. Dobrú chuť!