Ingrediencie:
– 1 celé kuracie stehno
– 2 lyžice rastlinného oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
– 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
– 2 lyžičky mletej sladkej papriky
– 1/2 lyžičky mletej čiernej papriky
– 1/2 lyžičky mletej korenia
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 2 1/2 šálky vývaru (môžete použiť aj bujónovú kostku rozpustenú vo vode)
– 1/2 šálky paradajkového pretlaku
– 2 lyžice paradajkového koncentrátu
– 2 stredne veľké zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
– 1 mrkva, očistená a nakrájaná na plátky
– 1 červená paprika, očistená a nakrájaná na plátky
– 1/2 zelenej papriky, očistenej a nakrájanej na plátky
– 1/2 žltá paprika, očistená a nakrájaná na plátky
– 1/2 bielej kapusty, jemne nakrájanej
– 1 lyžica hladkej múky (voliteľné)
– 1 lyžica vody (voliteľné)

 

Plnka do kuraťa Varecha

Postup:
1. V hrnci s vysokými stenami zahrejte olej na strednom ohni a opražte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú sa farbiť.

2. Pridajte mletú sladkú papriku, mletú čiernu papriku, mleté korenie, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Orestujte asi 1 minútu, aby sa vystriedali arómy korenia.

3. Pridajte kuracie stehno a pečte ho z každej strany, až kým nezhnedne. Môže tento krok zvládnuť v panvici alebo v rovnomennom hrnci. Keď je mäso vonku, odložte ho preč a do hrnca pridajte vývar, paradajkový pretlak a paradajkový koncentrát. Premiešajte, aby sa zmes dobre spojila a pridajte zemiaky, mrkvu a papriky.

4. Vráťte kuracie stehno do hrnca a pridajte biele kapusty. Ovocia zeleniny máte na výber, ale táto kombinácia zvyčajne funguje dobre.

5. Varte na miernom ohni až do zmäknutia kuracieho mäsa a zeleniny. Potrebujete asi 30-40 minút, ale toto môže byť odlišné v závislosti od veľkosti a hrúbky kuracieho mäsa a zeleniny.

6. Ak je zmes príliš riedka, môžete pridať lyžicu múky zmiešanú s vodou, aby ste ju zahustili. Tento krok je však voliteľný, ak preferujete jemnejšiu polievku, môžete ho vynechať.

7. Podávajte horúcu s chlebom alebo fazuľovými lupienkami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *