Plnka do torty z mascarpone a tvarohu

Potrebujete:

– 250 g mascarpone
– 250 g tvaroh
– 200 g práškového cukru
– 1 balíček vanilkového cukru
– šťava z polovice citróna
– 200 ml šľahačky na šľahanie
– 200 g piškót
– kakao na posypanie

 

Plnka do torty z mascarpone a tvarohu

Postup:

1. V miske zmiešajte mascarpone, tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a šťavu z citróna.

2. V inej miske šľahajte šľahačku na šľahanie, kým nedosiahne tuhý stav.

3. Pomaly vmiešajte šľahačku do zmesi s mascarpone a tvarohom.

4. Do tortovej formy vyložte vrstvu piškót, a potom vrstvu zmesi s mascarpone a tvarohom. Opakujte, až kým nevyužijete všetky ingrediencie.

5. Na vrchu torty posypte kakaom.

6. Dejte tortu do chladničky a nechajte ju stuhnúť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.

7. Po stuhnutí môžete tortu ozdobiť ovocím, čokoládou alebo podľa vlastnej fantázie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *