Plnka na dobošové rezy

Ingrediencie:

– 500 g bravčovej panenky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 400 ml jogurtu s príchuťou masla
– 2 lyžice paradajkovej pasty
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 lyžica sušeného oregána
– soľ a čierne korenie podľa preferencií
– olej na vyprážanie

 

Plnka na dobošové rezy

Postup:

1. Bravčovú panenku nakrájame na tenké pásiky a presunieme ju do misky. K nej pridáme soľ, čierne korenie, paradajkovú pastu, sladkú papriku, oregano a jemne premiešame. Odporúča sa marinovať aspoň pol hodiny, ideálne cez noc v chladničke.

2. Do hrnca vložíme olej a na ňom opražíme nakrájanú cibuľu so strúčikmi cesnaku, až kým nezískajú zlatistý nádych.

3. Pridáme na kúsky nakrájanú červenú papriku a krátko restujeme, aby zmäkla.

Kuracie prsia a ananás

Kuracie prsia a ananás

Čítať viac »

4. Následne vmiešame marinovanú panenku a všetko dôkladne premiešame.

5. Hrnček zakryjeme a dusíme približne 15 – 20 minút na nízkom ohni, kým nebude mäso poriadne mäkké.

6. Na záver pridáme jogurt s príchuťou masla a ešte chvíľu povaríme, aby sa ingrediencie spojili.

7. Podávame teplé s ryžou alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *