Plnka na piškótové cesto

Na prípravu plnky do piškótového cesta budete potrebovať:

– 250 ml mlieka
– 3 žĺtky
– 100 g cukru
– 30 g múky
– 1 balíček vanilkového cukru
– 20 g masla

 

Plnka do piškótového cesta

Postup:

1. V hrnci zohrejte mlieko, dbajte však, aby sa nezačalo variť.

2. V miske si šľahajte žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, kým sa nevytvorí nadýchaná hmota.

3. Následne pridajte múku a dôkladne premiešajte.

Zapečené kuracie prsia na smotane

Zapečené kuracie prsia na smotane

Čítať viac »

4. Postupne vlejte zohriate mlieko do zmesi žĺtkov a cukru, pričom pokračujte v miešaní, aby plnka nezískala hrudkovitú konzistenciu.

5. Všetko vráťte späť do hrnca a pri neustálom miešaní priveďte do varu. Keď sa začne variť, nechajte chvíľu povariť, aby sa plnka dostatočne zahustila.

6. Na záver pridajte maslo a dôkladne premiešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí.

7. Hotovú plnku nechajte vychladnúť a potom ju použite na plnenie vášho piškótového cesta.

Táto plnka je skvelým doplnkom k piškótom alebo koláčom.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *