Plnka s mascarpone a ovocím

Suroviny:
– 250 g mascarpone
– 200 ml smotany na šľahanie
– 2 lyžice práškového cukru
– 1 vanilkový cukor
– 250 g čerstvého ovocia (napr. jahody, maliny, borovnice)
– 1 balíček piškót
– 3 lyžice džemu (podľa chuti)

 

Plnka s mascarpone a ovocím

Postup:
1. Mascarpone necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2. V malom hrnčeku si rozmiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom.
3. Do väčšej misky vložíme mascarpone a pomaly pridávame smotanu na šľahanie. Postupne primiešavame aj cukor s vanilkovým cukrom.
4. Zmiešame do hladka s pomocou metličky.
5. Ovocie očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
6. Piškóty postupne namáčame do džemu a pokladáme na spodok pohára.
7. Na vrch piškôt nalejeme trochu z cukrového mixu a pridáme vrstvu mascarpone.
8. Na túto vrstvu pridáme kúsky ovocia.
9. Opakujeme vrstvenie: piškóty, cukrový mix, mascarpone a ovocie.
10. Poslednú vrstvu tvorí piškóty a na ne aplikujeme cukrový mix a mascarpone.
11. Poháre s plnkou s mascarpone a ovocím dáme na chvíľu do chladničky, nech sa suroviny spoja a poležia.
12. Podávame do chladu a podľa chuti môžeme na povrchu ozdobiť ovocím alebo čokoládou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *