Plnka so salkom

Plnka s karamelovým mliekom je klasický slovenský recept na dezert, ktorý vyžaduje nasledujúce prísady:

– 1 šálka (250 ml) mlieka
– 1 šálka cukru
– 1 šálka hladkej múky
– 4 vajcia
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 lyžička prášku do pečiva
– štipka soli

Na prípravu plnky:

– 2 šálky mlieka
– 3/4 šálky cukru
– 1 balenie vanilkového pudingu
– 2 lyžice hladkej múky
– 1 lyžica masla
– 1 lyžička vanilkového extraktu

 

Plnka s karamelovým mliekom

Postup:

1. V miske zmiešajte mlieko, cukor, múku, vajcia, vanilkový extrakt, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladká hmota.

2. Zmes nalejte do formy, ktorú ste predtým vymastili a vysypali múkou.

3. Predpečte cesto v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 25 – 30 minút, až kým nezíska zlatistú farbu a nebude pevné.

4. Po upečení nechajte cesto vychladnúť.

Kuracie prsia a kukuričné lupienky

Kuracie prsia a kukuričné lupienky

Čítať viac »

5. Na prípravu plnky: V hrnci ohrejte mlieko a cukor. Keď mlieko začne takmer vrieť, pridajte vanilkový pudingový prášok, ktorý ste predtým rozmiešali v troche mlieka, a múku. Varíme na strednom ohni, kým sa zmes nezahustí.

6. Počas varenia neustále miešajte, aby sa zmes nepripálila na dno hrnca a nevytvorili sa v nej hrudky.

7. Keď sa zmes zahustí, pridajte maslo a vanilkový extrakt. Pokračujte v miešaní, až kým sa maslo úplne nerozpustí.

8. Nechajte plnku vychladnúť na izbovú teplotu.

9. Upečený korpus rozkrojte na polovicu a na spodný diel natrite plnku.

10. Na plnku položte druhú polovicu korpusu a nechajte dezert odpočívať v chladničke, kým sa plnka nespevňuje.

11. Po odpočinku dezert nakrájajte na porcie a podávajte.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *