Plnka z arašidového masla

Plnka z burákového masla je vynikajúca a nenáročná delikatesa, ktorá je ideálna na osladenie pečiva alebo prípravu sladkých snackov. Tu je recept na plnku z burákového masla v slovenčine:

Budete potrebovať:
– 1 pohár burákového masla (približne 250 g)
– 1/2 pohára práškového cukru
– 1/2 čajovej lyžičky vanilkového výluhu
– štipku soli
– 2-3 lyžice mlieka (voliteľne)

Plnka z burákového masla

Návod na prípravu:
1. Na malé panvici si pripravte vodný kúpeľ. Na vrch panvice umiestnite nádobu, ktorú budete používať na miešanie plnky.

2. Do pripravenej nádoby vložte burákové maslo, práškový cukor, vanilkový výluh a štipku soli. Ak preferujete hladšiu konzistenciu, pridajte aj mlieko. Môžete začať s 2 lyžicami mlieka a prispôsobovať množstvo podľa vlastnej chuti a potreby.

3. Panvicu s vodným kúpeľom položte na sporák a nastavte na stredne nízku teplotu. Nechajte vodu v kúpeli pomaly variť.

Šťavnaté kuracie rezne na smotane

Šťavnaté kuracie rezne na smotane

Čítať viac »

4. Nádobu s plnkou umiestnite na panvicu s vodným kúpeľom a začnite miešať obsah pomocou metličky alebo drevenej lyžice. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie dokonale nespoja a plnka nebude jemná a krémová.

5. Akonáhle je plnka pripravená, môžete ju použiť na natieranie pečiva, na výrobu sušienok alebo ju jednoducho konzumovať lyžičkou.

Plnka z burákového masla je fantastická ako náplň do sušienok, na sendviče, alebo ako prísada do zmrzliny. Doprajte si ju a vychutnajte si svoje domáce burákové pochúťky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *