Plnka z arašidového masla

Plnka z arašídového masla je lahodná a jednoduchá pochúťka, ktorá sa skvele hodí na posladiť pečivo alebo vyrábať sladké občerstvenie. Tu je recept na plnku z arašídového masla po slovensky:

Potrebujete:
– 1 pohár arašídového masla (asi 250 g)
– 1/2 pohára práškového cukru
– 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
– štipku soli
– 2-3 lyžice mlieka (voliteľné)

Plnka z arašidového masla

Postup:
1. V malom hrnci si prichystajte vodný kúpeľ. Na hornej časti hrnca si pripravte nádobu, do ktorej budete miešať plnku.

2. Do pripravenej nádoby pridajte arašídové maslo, práškový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli. Ak si prajete jemnejšiu konzistenciu plnky, pridajte aj mlieko. Môžete začať so 2 lyžicami mlieka a pridávať postupne, podľa vlastnej chuti a potreby.

3. Hrnec s vodným kúpeľom postavte na sporák a zapnite stredne nízku teplotu. Nechajte vodu v kúpeli jemne variť.

4. Nádobu s plnkou položte na hrniec s vodným kúpeľom a začnite miešať obsah pomocou metličky alebo drevenej špachtle. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nezmiešajú a plnka sa stane hladkou a krémovou.

5. Keď je plnka hotová, môžete ju použiť na potretie pečiva, výrobu koláčikov alebo ju jednoducho skonzumovať lyžičkou.

Plnka z arašídového masla je skvelá vo vnútri sušienok, na sendviči alebo ako prísada do zmrzliny. Vychutnajte si ju a užite si svoje domáce arašídové dobroty!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *