Plnka z Héry

Plnka z Hery je výborný recept, ktorý si môžete pripraviť so nasledovnými surovinami:

– 400 g Hery
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 vajcia
– 2 lyžice múky
– 200 ml mlieka
– soľ a korenie podľa vlastného uváženia
– olej na osmaženie

Plnka z Héry

Návod na prípravu:

1. Hery dôkladne umyte a nakrájajte na menšie časti.
2. Ošúpte cibuľu a cesnak, a potom ich nakrájajte na malé kúsky.
3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, až kým nezískajú zlatistú farbu.
4. Pridajte Hery a spoločne ich s cibuľou a cesnakom opražte.
5. V miske dôkladne zmiešajte vajcia, múku a mlieko. Do zmesi pridajte soľ a korenie podľa chuti.
6. Zmes vajec, múky a mlieka vlejte do panvice s Hery. Dôkladne premiešajte a nechajte všetko zhustnúť.
7. Nechajte plnku vychladnúť.
8. Medzitým si môžete pripraviť cesto na plnenie. Môžete zvoliť svoje obľúbené cesto – či už listové, droždové alebo filo cesto.
9. Cesto dôkladne rozvaľkajte na plechu, na ktorom plánujete piecť pirohy.
10. Na cesto pomocou lyžice umiestnite plnku z Hery a zavinujte do tvaru pirožkov.
11. Hotové pirohy položte na plech a vložte do predhriatej rúry. Pečte pri teplote 180 °C, kým nezískajú zlatohnedý odtieň.
12. Upečené pirohy vyberte z rúry a servírujte.

Najlepšia karfiolová polievka

Najlepšia karfiolová polievka

Čítať viac »

Takto jednoducho si môžete pripraviť lahodnú plnku z Hery. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *