Potrebujete:
– 500 g čerstvých hríbov
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 PL masla
– 2 PL hladkej múky
– 250 ml smotany na varenie
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– petržlenová vňať na posypanie
Plnka z hríbov
Postup:
1. Hríby dôkladne očistite vankúšikom, neumývajte ich vodou. Očistené hríby nakrájajte na tenké plátky.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame.
3. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
4. Pridajte hríby a orestujte ich, kým sa vyparí väčšina vody, ktorú hríby obsahujú.
5. Na orestované hríby pridáme múku a dobre premiešame.
6. Po chvíli pridáme smotanu na varenie a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne a nezačne sa kúriť.
7. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
8. Hotovú plnku môžeme použiť na plnenie cesta alebo ju podávať ako prílohu k mäsu alebo zemiakovým haluškám.
9. Pred podávaním môžeme plnku posypať najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!