Plnka z hríbov

Potrebujete:

– 500 g čerstvých húb
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky česneku
– 2 polievkové lyžice masla
– 2 polievkové lyžice hladkej múky
– 250 ml smotany na varenie
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– čerstvú petržlenovú vňať na posypanie

Húbová plnka

Postup:

1. Húbky dôkladne vyčistite pomocou vankúšika, vyhnite sa praniu vodou. Po vyčistení nakrájajte huby na tenké plátky.

2. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na jemné kúsky.

3. Na panvici rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezíska zlatistú farbu.

4. Potom pridajte huby a restujte ich, až sa odparí väčšina ich vody.

5. K orestovaným hubám prisypte múku a dôkladne premiešajte.

Hokkaido polievka – Originál

Hokkaido polievka – Originál

Čítať viac »

6. Po chvíli k zmesi pridajte smotanu na varenie a za neustáleho miešania varte, kým omáčka nezíska potrebnú hustotu a nezačne vrieť.

7. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.

8. Hotovú plnku môžete využiť na plnenie cesta alebo ju servírovať ako prílohu k mäsu či zemiakovým haluškám.

9. Pred podávaním môžeme plnku posypať najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *