Potrebujete:
– 250 ml mlieka
– 50 g kukuričného škrobu
– 50 g cukru
– 1 vanilkový cukor
– 2 vajcia
– štipka soli
Plnka z pudingu
Na polevu:
– 100 ml vody
– 2 lyžice cukru
– 1 vanilkový cukor
Postup:
1. V malom hrnci zohrejte mlieko, ale nedovolte mu zovrieť.
2. Medzitým si odložte 50 ml mlieka a v zvyšných 200 ml mlieka rozšľahajte škrob, cukor, vanilkový cukor, vajcia a štipku soli.
3. Keď je mlieko na sporáku zohriate, pridajte do neho vajcovú zmes a za stáleho miešania nechajte zmes zahustiť. To by malo trvať približne 5-7 minút.
4. Potom zmes nalejte do formy alebo pohárov, kde sa vám bude puding servírovať. Nechajte puding vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho vložte na hodinu do chladničky, aby stuhol.
5. Po hodine môžete pripraviť polevu. V hrnci zohrejte vodu s cukrom a vanilkovým cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí.
6. Hotový puding z formy vyklopte na tanier a prelejte ho vodnou polevou.
7. Puding môžete podávať samostatne alebo ho môžete ozdobiť šľahačkou či čokoládovými kúskami.
Dobrú chuť!