Pohánková polievka s hubami

Určite! Tu je recept na pohánkovú polievku s hubami:

Suroviny:

  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 g hubiek (napr. šampiňónov), nakrájaných na plátky
  • 1 hrnček pohánky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Pohánková polievka s hubami

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké aľahko zlatisté.
  2. Pridajte huby a pokračujte v smažení, kým nezmäknú a zhnednú.
  3. V hrnci si uvaríme pohánku podľa pokynov na obale.
  4. Keď je pohánka hotová, pridajte ju do hrnca s hubami a premiešajte.
  5. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a privedte k varu.
  6. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte polievku variť asi 15 – 20 minút, až kým pohánka nebude hebká a polievka dobre prehreje.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Polievku podávajte ozdobenú s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Pohánková polievka s hubami je vynikajúca voľba pre tých, ktorí hľadajú zdravý a chutný pokrm. Zložená z čerstvých surovín, táto polievka je nielen výživná, ale aj veľmi jednoduchá na prípravu. V nasledujúcich odsekoch vám poskytneme recept s detailným postupom a ingredienciami.

Ingrediencie na pohánkovú polievku

Na prípravu pohánkovej polievky budete potrebovať:

  • 1 šálka pohánky
  • 300 g čerstvých alebo sušených húb
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 1,5 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy pohánkovej polievky

Na začiatok si dôkladne prepláchne pohánku pod tečúcou vodou. Potom na strednej teplote na panvici osmahnite nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, až začne zlatnúť. Pridajte nakrájané huby a opražte ich, kým nebudú mäkké.

Do panvice pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a zemiak. Počkajte, kým sa zelenina umierne osmaží, a následne pridajte prepláchnutú pohánku. Zalejte zeleninovým vývarom a varte 20-25 minút, kým nie je pohánka mäkká.

Na záver ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Dúfame, že si túto pohánkovú polievku s hubami obľúbite!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Kralikova Erik píše:

    Skvelý recept, určite to vyskúšam! Mám rada zdravé a chutné jedlá.

  2. Unoskova píše:

    Táto polievka vyzerá veľmi chutne a zdravo. Už sa teším na to, keď ju uvarím!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *