Na Pohronskú polievku budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 250 g bravčovej slaniny
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 pór
– 1 kus petržlenovej vňate
– 1 polievková lyžica soli
– 1 polievková lyžica mletej papriky
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica tuku
– 1 polievková lyžica octu
– 1 polievková lyžica cukru
– soľ podľa preferencií
Recept na Pohronskú polievku
Návod na prípravu Pohronskej polievky:
1. Na rozpálenom tuku ľahko opražíme na kocky nakrájanú bravčovú slaninu.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista.
3. Následne nalievame vodu a pridávame na kolieska nakrájanú mrkvu, na kocky rozkrájané zemiaky a pór, jemne nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mletú papriku.
4. Varíme, kým sa zelenina nezmäkne.
5. V nádobe zmiešame múku s octom, pridáme trošku vody a vlejeme do polievky. Povaríme, kým sa nezakryštalizuje.
6. Dochutíme soľou a cukrom a podávame horúce.
Dobrú chuť!