Poleva čokoládová lesklá

Recept na polevu čokoládová lesklá:

Potrebujeme:
– 100 g čokolády
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice cukru
– 1 lyžička vanilkového cukru
– 1 dl smotany na šľahanie

Poleva čokoládová lesklá

Postup:
1. Rozpustíme čokoládu nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnke.
2. Pridáme maslo, cukor a vanilkový cukor a necháme zmes na miernom ohni rozpustiť a premiešať.
3. Potom pridáme smotanu a dobre premiešame, aby bola poleva hladká.
4. Hotovú polevu nalejeme na koláče, torty alebo iné dezerty a necháme stuhnúť.

Polevu môžeme použiť okamžite, alebo ju môžeme nechať vychladnúť a potom zohriať, keď budeme potrebovať. Môžeme ju tiež použiť na zdobenie muffinov, zmrzliny alebo palacinkov. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *