Recept na lesklú čokoládovú polevu:
Potrebujeme:
– 100 g kvalitnej čokolády
– 2 polievkové lyžice masla
– 2 polievkové lyžice cukru
– 1 čajová lyžička vanilkového cukru
– 1 dl smotany určené na šľahanie
Lesklá čokoládová poleva
Postup:
1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
2. K roztopenej čokoláde pridáme maslo, cukor a vanilkový cukor. Túto zmes pomaly zahrejeme a dôkladne premiešame.
3. Následne do zmesi pridáme smotanu a opäť dobre premiešame, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
4. Hotovú polevu rovnomerne nanesieme na koláče, torty alebo iné dezerty a necháme stuhnúť.
Polevu môžeme ihneď využiť, alebo ju necháme vychladnúť a v prípade potreby opäť ohrejeme. Taktiež ju môžeme aplikovať na ozdobenie muffinov, zmrzliny či palaciniek. Prajeme dobrú chuť!