Poleva z čokolády

Na výrobu čokoládovej polevy budeme potrebovať:

– 200 g čokolády na varenie
– 100 g masla
– 2 lyžice cukru
– 100 ml smotany na šľahanie

Čokoládová poleva

Pokyny:

1. Čokoládu na varenie rozlomte na menšie časti a vložte ju do misky.

2. Maslo roztopte v hrnci na nízkej teplote.

3. K rozohriatemu maslu pridajte cukor a smotanu na šľahanie. Dôkladne premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Šťavnaté kuracie prsia na prírodno

Šťavnaté kuracie prsia na prírodno

Čítať viac »

4. Nalejte maslovú zmes na čokoládu a za nepretržitého miešania počkajte, kým sa čokoláda úplne rozpustí.

5. Keď bude čokoláda dokonale rozriedená a hladká, poleva je pripravená.

6. S touto polevou môžete ozdobiť koláče, zákusky, torty alebo muffiny. Stačí ju jednoducho naliať na vrch dezertu a nechať stuhnúť.

Túto čokoládovú polevu si môžete vychutnávať samostatne alebo ju využiť na zdobenie vašich obľúbených dezertov. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *