Samozrejme, tu nájdete postup na tradičnú polievku od babičky Karolínky:
Nezbývajúce suroviny:
- 500 g bravčovej masti
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 1 koreň petržlenu
- 1 polievková lyžica mletej papriky
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička majoránky
- 1 koreň zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g slaniny
- 300 g zemiakov
- 1/2 hlávky kapusty (nepovinné)
- 1 l vody
Recept na polievku od babičky Karolínky
Príprava:
- Na panvici rozpustíme bravčovú masť a osmažíme na nej nakrájanú cibuľu, mrkvu, koreň petržlenu, zeler, cesnak a nasekanú slaninu. Pridáme mletú papriku a restujeme, až kým nám nezhnedne.
- Do hrnca nalievame vodu a vkladáme orestovanú zeleninu so slaninou. Dochutíme mletým čiernym korením, soľou a majoránkou. Varíme, kým sa zelenina nezmäkne.
- Zemiaky očistíme, nakrájame na väčšie kusy a pridáme do polievky. Pokračujeme vo varení, až kým nie sú zemiaky úplne uvarené.
- Ak máte radi polievku s kapustou, očistíme ju a narežeme na tenké prúžky. Pridáme do polievky a varíme ešte niekoľko minút, kým kapusta nezmäkne.
- Polievku ochutnáme a ak treba, doladíme soľou a korením.
- Podávame horúcu a odporúčame posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!
2) Polievka babičky Karolínky – recept
Polievka babičky Karolínky predstavuje tradičný recept, ktorý sa odovzdáva z generácie na generáciu. Tento aromatický pokrm je obľúbený nielen pre svoju chuť, ale aj pre schopnosť vytvoriť pocit pohody a domova. Dnes vám prinášame recept na túto polievku, kde nájdete všetky potrebné prísady a postup jej prípravy.
Potrebné ingrediencie na prípravu
Na výrobu polievky babičky Karolínky potrebujete nasledujúce prísady:
- 200 g hovädzieho mäsa
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľu
- 3 zemiaky
- 2 litre vody
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 1 bobkový list
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup pri príprave polievky
Tu je podrobný návod, ako pripraviť túto vynikajúcu polievku:
- Najprv dôkladne umyte a nakrájajte hovädzie mäso na malé kúsky.
- Vo veľkom hrnci nalejte vodu a pridajte kusy mäsa.
- Priveďte k varu a následne odstráňte penu, ktorá sa vytvorila na povrchu.
- Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a bobkový list.
- Varte na strednom ohni zhruba 30 minút.
- Prisypte nakrájané zemiaky a varte ešte 20 minút, kým nie sú všetky prísady mäkké.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Polievka babičky Karolínky je vhodná na každú príležitosť. Je to povzbudzujúci a zahriaty pokrm, ktorý si zamilujete. Vyskúšajte tento recept a vychutnajte si jeho tradíciu a chuť v pohodlí vašej domácnosti.