Na prípravu polievky z hlivy budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 250g hlivy
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa preferencií
– 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate na ozdobenie
Hlivová polievka
Postup:
1. Najprv pripravíme hlivy. Očistíme ich, umyjeme a nakrájame na tenké plátky.
2. Ošúpeme cibuľu a cesnak a nasekáme ich na drobné kúsiky.
3. V hrnci rozohrejeme maslo a na strednej teplote orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
4. Následne pridáme plátky hlivy a smažíme ich, kým sa nezmäknú a trošku nesmršťujú.
5. Potom do hrnca vlijeme zeleninový vývar, pridáme soľ a korenie. Zmes privedieme k varu, následne znížime teplotu na stredne nízku a varíme 20 – 30 minút, dokým hlivy nie sú úplne mäkké.
6. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra do požadovanej konzistencie. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trošku vývaru. Ak je naopak príliš vodnatá, nechajte ju ešte variť, aby sa odparila prebytočná tekutina.
7. Na záver ozdobíme polievku čerstvou petržlenovou vňatou a servírujeme horúcu.
Dobrú chuť!