Polievka hovädzia

Ingrediencie:
– 500 g hovädzieho mäsa (krk, plece)
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 1 petržlen
– 1 kôpor
– 1 zeler
– 1 paprika
– soľ, čierne korenie
– tymián
– cesnak
– olej
– voda

 

Hovädzia polievka

Postup:
1. Očistite mäso a nakrájajte ho na menšie kúsky. Cibuľu nasekajte na drobno a osmažte na oleji, následne pridajte mäso a krátko orestujte.
2. Následne pridajte na jemno nakrájanú zeleninu (mrkvu, petržlen, kôpor, zeler, papriku), osolte, okoreňte a nechajte iba chvíľu restovať.
3. Zaliala som polievku vodou a čakáme kým zovrie. Po dosiahnutí varu znížte teplotu a nechajte polievku variť pod pokrievkou.
4. Po uplynutí približne 1,5 hodiny do polievky vmiešajte cesnak, tymián a nechajte ešte krátko variť.
5. Pred servírovaním podľa chuti dochuťte soľou a korením.

Ako pripraviť dusenú zeleninu?

Ako pripraviť dusenú zeleninu?

Čítať viac »

Servírujte teplú s kôrkovým chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *