Polievka hubová na kyslo

Ak chcete pripraviť hubovú polievku na kyslo, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvých alebo zmrazených hubiek (napr. žampiony, hlivy, hríby)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice octu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kôprová vňať

 

Polievka hubová na kyslo

Postup:

  1. Hubky očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a hubky a dusite ich niekoľko minút, kým hubky zmäknú.
  3. Posypeme múkou a dobre premiešame, aby sa múka spojila s maslom a vytvorila zápražku.
  4. Postupne pridávajte zeleninový vývar, neustále miešajte, aby sa zápražka rozpustila a vývar bol hladký.
  5. Pridajte smotanu na varenie a premiešajte. Znížte teplotu a nechajte polievku povariť 10 – 15 minút, aby sa chute prepojili.
  6. Na záver pridajte occo, soľ a korenie podľa chuti. Ak je polievka príliš kyslá, pridajte trochu cukru.
  7. Podávajte zohriatu polievku s kôprovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *