Ak chcete pripraviť hubovú polievku na kyslo, potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 500 g čerstvých alebo zmrazených hubiek (napr. žampiony, hlivy, hríby)
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice octu
- soľ a korenie podľa chuti
- kôprová vňať
Polievka hubová na kyslo
Postup:
- Hubky očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
- Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a hubky a dusite ich niekoľko minút, kým hubky zmäknú.
- Posypeme múkou a dobre premiešame, aby sa múka spojila s maslom a vytvorila zápražku.
- Postupne pridávajte zeleninový vývar, neustále miešajte, aby sa zápražka rozpustila a vývar bol hladký.
- Pridajte smotanu na varenie a premiešajte. Znížte teplotu a nechajte polievku povariť 10 – 15 minút, aby sa chute prepojili.
- Na záver pridajte occo, soľ a korenie podľa chuti. Ak je polievka príliš kyslá, pridajte trochu cukru.
- Podávajte zohriatu polievku s kôprovou vňaťou na ozdobu.
Dobrú chuť!