Bohatá kapustnica recept

Bohatá kapustnica recept od mojej babky.

Ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 300 g bravčového mäsa (rebro, klobása, údené mäso)
  • 200 g hlivy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička majoránky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie

 

Bohatá kapustnica recept

Postup:

  1. Kyslú kapustu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ju odkvapkať.
  2. Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať.
  4. Pridajte mäso a hlivu a opražte ich zo všetkých strán.
  5. Do hrnca vlejte zeleninový vývar a pridajte orestované mäso, hlivu, cibuľu a cesnak.
  6. Pridajte kyslú kapustu, paradajkový pretlak, mletú sladkú papriku a majoránku. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  7. Varte kapustnicu na miernom ohni asi 1,5 hodiny, kým sa kapusta a mäso nezmäknú.
  8. V miske zmiešajte hladkú múku so smotanou na varenie, aby ste vytvorili hustší zápraš.
  9. Záprah pomaly pridávajte do hrnca s kapustnicou za stáleho miešania. Varíme ešte niekoľko minút, kým zmes nezhustne.
  10. Podávajte horúcu kapustnicu posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *