Bohatá kapustnica recept od mojej babky.
Ingrediencie:
- 500 g kyslej kapusty
- 300 g bravčového mäsa (rebro, klobása, údené mäso)
- 200 g hlivy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 lyžička majoránky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na smaženie
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
Bohatá kapustnica recept
Postup:
- Kyslú kapustu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ju odkvapkať.
- Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať.
- Pridajte mäso a hlivu a opražte ich zo všetkých strán.
- Do hrnca vlejte zeleninový vývar a pridajte orestované mäso, hlivu, cibuľu a cesnak.
- Pridajte kyslú kapustu, paradajkový pretlak, mletú sladkú papriku a majoránku. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Varte kapustnicu na miernom ohni asi 1,5 hodiny, kým sa kapusta a mäso nezmäknú.
- V miske zmiešajte hladkú múku so smotanou na varenie, aby ste vytvorili hustší zápraš.
- Záprah pomaly pridávajte do hrnca s kapustnicou za stáleho miešania. Varíme ešte niekoľko minút, kým zmes nezhustne.
- Podávajte horúcu kapustnicu posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!