Knedlíčková polievka

Ak hľadáte recept na Knedľovú polievku, tu máte jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 250g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 100ml mlieka
  • 1 lyžička soli
  • vývar podľa vlastného výberu (hovädzí, zeleninový alebo hubový)
  • korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Knedlíčková polievka

Postup:

  1. Do misky preosejte múku a pridajte vajce, mlieko a soľ. Vypracujte hladké a pružné cesto.
  2. Cesto nechajte odpočinúť asi 15 minút.
  3. Z cesta vytvarujte malé knedličky veľkosti jedného zahrietej polievky. Môžete ich utvarovať rukami alebo pomocou lyžičky.
  4. V hrnci zohrejte vývar a pridajte korenie podľa chuti (napríklad soľ, čierne korenie, rasca).
  5. Do vývaru postupne vkladajte knedličky a nechajte ich variť, až kým nevyplávajú na povrch. Zvyčajne to trvá približne 10 – 15 minút.
  6. Hotovú polievku podávajte posypanú s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave knedľovej polievky! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *