Ingrediencie:
– 500 g zemiaky
– 1 cibula
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 liter zeleninový vývar
– 200 ml smotana na varenie
– 2 lyžice maslo
– 1 lyžica múka
– 1 lyžica octu
– Soľ, korenie, sušená majoránka

Skvelá česká polievka.

Recept: kulajda polievka

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nasekáme.
2. V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
3. Pridáme zemiaky a necháme ich chvíľu orestovať. Posypeme soľou, korením a majoránkou.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým sú zemiaky mäkké.
5. Na konci pridáme smotanu, múku rozmiešanú s octom a necháme ešte chvíľu variť.
6. Polievku dôkladne osolíme a okoreníme podľa chuti.
7. Podávame teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *