Na prípravu polievky na boľavý žalúdok budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 liter zemiakového vývaru
– 2 mrkvy
– 1 petržlenovú koreňovú zeleninu
– 1 cibuľu
– 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– Soľ a korenie podľa chuti

 

Polievka na boľavý žalúdok

Postup:

1. Zemiakový vývar varte v hrnci na miernom ohni. Môžete ho pripraviť sami alebo použiť kvalitný instantný vývar.
2. Mrkvu, petržlenovú koreňovú zeleninu a cibuľu očistite a nakrájajte na malé kúsky.
3. V druhom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju dozlatista.
4. Pridajte do hrnca nakrájanú mrkvu a petržlenovú koreňovú zeleninu. Osolte a okoreňte podľa chuti. Dusťte zeleninu asi 5 minút.
5. Vezmite druhý hrniec s dusenou zeleninou a všetko premiešajte do zemiakového vývaru, ktorý ste už predtým ohriali.
6. Pridajte do polievky pretlačený cesnak a nechajte ju variť na miernom ohni asi 15-20 minút, kým zelenina nie je mäkká.
7. Počas varu pravidelne miešajte polievku, aby sa ingrediencie spojili a aby sa zmiernilo pálenie žalúdka.
8. Pred podávaním môžete polievku ešte premixovať mixérom, aby bola hladšia.
9. Podávajte teplú polievku na bolavý žalúdok so snehovou vločkou či sušeným bylinkovým posypaním.

Dúfam, že Vám táto polievka pomôže a rýchlo sa uzdravíte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *