Polievka z fazuľových strukov

Môžem Vám ponúknuť recept na fazuľovú polievku:

Ingrediencie:

  • 250 g fazuľových strukov
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 2 mrkvy, nakrájané na plátky
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice petržlenovej vňate, nasekané nadrobno

 

Polievka z fazuľových strukov

Postup:

  1. V hrnci si zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte mrkvu a zemiaky a orestujte ich asi 5 minút.
  3. Pridajte fazuľové struky a vývar. Varíme 20-30 minút, alebo kým sa fazuľové struky zmäknú.
  4. Odstráňte časť fazuľových strúh pomocou šťuchadla a rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu. Môžete použiť aj mixér na rukoväť.
  5. Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte mletú papriku, soľ a čierne korenie. Varíme ešte pár minút na dochutenie.
  6. Servírujte s posypaným petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

 

 

2)

Polievka z fazuľových strukov je lahodným a zdravým jedlom, ktoré môžete pripraviť rýchlo a jednoducho. Tento recept vám poskytne všetky potrebné ingrediencie a postup na vytvorenie chutnej polievky, ktorá ideálne zahreje počas chladných dní.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu polievky z fazuľových strukov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g čerstvých fazuľových strukov
  • 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Postup na prípravu polievky

Teraz sa pozrime na postup prípravy tejto chutnej polievky:

  1. Na začiatku si dôkladne umyte fazuľové struky a nakrájajte ich na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. V hrnci rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu do sklovita.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a krátko ho orestujte, aby uvoľnil svoju arómu.
  4. Pridajte nakrájané fazuľové struky a zemiaky nakrájané na kocky. Miešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Zalejte vývarom alebo vodou a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 20 minút, alebo kým nie sú fazuľové struky a zemiaky mäkké.
  6. Po uvarení polievku osolte a okoreňte podľa chuti. Ak chcete, môžete ju rozmixovať do hladka alebo nechať s viditeľnými kúskami.
  7. Podávajte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *