Môžem Vám ponúknuť recept na fazuľovú polievku:
Ingrediencie:
- 250 g fazuľových strukov
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 2 mrkvy, nakrájané na plátky
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
Polievka z fazuľových strukov
Postup:
- V hrnci si zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte mrkvu a zemiaky a orestujte ich asi 5 minút.
- Pridajte fazuľové struky a vývar. Varíme 20-30 minút, alebo kým sa fazuľové struky zmäknú.
- Odstráňte časť fazuľových strúh pomocou šťuchadla a rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu. Môžete použiť aj mixér na rukoväť.
- Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte mletú papriku, soľ a čierne korenie. Varíme ešte pár minút na dochutenie.
- Servírujte s posypaným petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
2)
Polievka z fazuľových strukov je lahodným a zdravým jedlom, ktoré môžete pripraviť rýchlo a jednoducho. Tento recept vám poskytne všetky potrebné ingrediencie a postup na vytvorenie chutnej polievky, ktorá ideálne zahreje počas chladných dní.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu polievky z fazuľových strukov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 300 g čerstvých fazuľových strukov
- 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup na prípravu polievky
Teraz sa pozrime na postup prípravy tejto chutnej polievky:
- Na začiatku si dôkladne umyte fazuľové struky a nakrájajte ich na menšie kúsky.
- Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. V hrnci rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu do sklovita.
- Pridajte nasekaný cesnak a krátko ho orestujte, aby uvoľnil svoju arómu.
- Pridajte nakrájané fazuľové struky a zemiaky nakrájané na kocky. Miešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Zalejte vývarom alebo vodou a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 20 minút, alebo kým nie sú fazuľové struky a zemiaky mäkké.
- Po uvarení polievku osolte a okoreňte podľa chuti. Ak chcete, môžete ju rozmixovať do hladka alebo nechať s viditeľnými kúskami.
- Podávajte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.