Prísady:
– 500 g hlivy ustricovej
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 zemiakov
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, čierne korenie, petržlen na dochutenie
Polievka z hlivy ústricovej – Krémová
Postup:
1. Hlivy očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Na oleji osmažíme nasekanej cibuľu a cesnak, pridáme hlivy a restujeme asi 5 minút.
3. Pridáme nakrájaný zemiak, zalejeme vývarom a necháme variť asi 20 minút, kým zemiak nezmäkne.
4. Zmes rozmixujeme do hladka pomocou mixéra.
5. Pridáme smotanu na varenie a necháme ešte chvíľu povariť.
6. Podľa chuti dochutíme soľou, korením a petržlenom.
7. Polievku podávame teplú, ozdobenú smotanou a ďalšou petržlenou.
Dobrú chuť!