Na prípravu polievky z kuracích kúskov na kyslo budete potrebovať tieto suroviny:
– 500 g kuracieho mäska
– 1 liter kvapaliny
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– 2 lyžice octu
– soľ a korenie podľa preferencií
Kyslá polievka z kuracích kúskov
Postup:
1. Kuracie mäsko dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kusy.
2. V hrnci rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu, mäsové kúsky, soľ a korenie. Orestujte ich do zlatožltej farby.
3. Následne pridajte nakrájanú zeleninu (mrkvu a zemiaky) a zalejte to vodou.
4. Zakryte hrniec a nechajte polievku variť, kým nie sú mäso a zelenina dostatočne mäkké.
5. V miske zmiešajte hladkú múku s octom a pridajte túto zmes do polievky.
6. Ešte chvíľu nechajte variť, kým polievka nezíska potrebnú hustotu.
Podávajte polievku teplú, môžete ju posypať čerstvou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!