Polievka z kyslej kapusty bez mäsa

Na prípravu polievky z kyslej kapusty bez prídavku mäsa budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 500 g kyslej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 lyžička mletej červenej papriky
– soľ a korenie podľa vkusu
– voda
– na dochutenie: bobkový list a kôpor

 

Polievka z kyslej kapusty bez mäsa

Návod na prípravu:

1. Kyslú kapustu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, aby ste znížili jej kyslosť. Následne ju nakrájajte na tenké prúžky.

2. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky. Mrkvu a zemiaky umyte, a taktiež nakrájajte na drobné kocky.

3. V hrnci rozpáľte olej a orestujte na ňom cibuľu. Potom pridajte mletú červenú papriku a nakrájanú zeleninu (mrkvu a zemiaky).

Penne s kuracími prsiami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou

Penne s kuracími prsiami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou

Čítať viac »

4. Pridajte do hrnca vodu tak, aby zakrývala zeleninu, a varte na miernom ohni približne 20-30 minút, až kým zelenina nezmäkne.

5. Následne pridajte nakrájanú kyslú kapustu a varte ešte ďalších 10-15 minút.

6. Polievku dochuťte soľou, korením, bobkovým listom a kôprom podľa svojho vkusu.

7. Servírujte ju teplú s čerstvým chlebom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *