Recept na rastlinnú polievku z medvedieho cesnaku:
Potrebné ingrediencie:
– 2 väčšie cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 veľký zemiak
– 3 stonky zeleru
– 2 mrkvy
– 1 väčšia paprika
– 2 lyžice rastlinného oleja
– 1 lyžička červenej sladkej papriky
– 1 lyžička kurkumy
– soľ a čierne korenie podľa preferencií
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 g medvedieho cesnaku (čerstvého alebo mrazeného)
Polievka z medvedieho cesnaku – Veganská verzia
Manuál:
1. Ošúpte cibuľu a cesnak, následne ich nakrájajte na jemné kúsky. Zeler, mrkvu a papriku opláchajte a nasekajte na menšie porcie. Zemiaky ošúpte a rozkrájajte na hrubšie plátky.
2. V hrnci zahrejte rastlinný olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Spoločne ich orestujte do zlatista na strednom ohni.
3. K zmesí pridajte nakrájaný zeler, mrkvu a papriku. Naďalej opražte niekoľko minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Zmiešajte papriku a kurkumu, dobre premiešajte. Nechajte ingrediencie chvíľu spoločne grilovať.
5. Pridajte nakrájané zemiaky a zalejte ich zeleninovým vývarom. Dochutíte soľou a čiernym korením podľa preferencií.
6. Varíme, až kým zemiaky nie sú jemné, čo by malo trvať približne 15 až 20 minút.
7. Na konci procesu pridajte medvedí cesnak, nechajte ho vo vývare dochutiť a povarte asi 5 až 10 minút.
8. Hotovú polievku môžete servírovať teplú, posypanú čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Tento recept na rastlinnú polievku z medvedieho cesnaku je jednoduchým a chutným spôsobom, ako začleniť túto takmer zabudnutú rastlinu do svojho jedálnička.