Polievka z pečených jabĺk a tekvice

Jednou z vynikajúcich možností, ako využiť pečené jablká a tekvicu, je pripraviť z nich lahodnú polievku. Táto jednoduchá a chutná polievka je ideálna na chladné jesenné dni. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Polievka z pečených jabĺk a tekvice. Zachutí vám ako žiadná iná,.

Zloženie:

  • 2 veľké jablká (pečené)
  • 1 stredná tekvica (pečená)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

 

Polievka z pečených jabĺk a tekvice

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Jablká a tekvicu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 25-30 minút, alebo kým nebudú mäkké a ľahko sa dajú prepichnúť vidličkou.
  3. Na sporáku zohrejte olivový olej v hrnci a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich asi 5 minút, kým nebudú cibuľa mäkká a zlatistá.
  4. Do hrnca pridajte pečené jablká, tekvicu a zeleninový vývar. Povarte polievku asi 10-15 minút na miernom ohni.
  5. Použite mixér na mixovanie polievky, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  6. Vráťte polievku do hrnca a pridajte smotanu. Premiešajte a zohrejte ju na miernom ohni, kým nebude horúca.
  7. Ochutnajte a pridajte podľa chuti soľ a korenie.
  8. Podávajte polievku ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si túto fantastickú polievku vychutnáte! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *