Recept na polievku z vnútra tekvice:
Potrebujete:
– 1 tekvicu hokkaido
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 mrkvu
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 lyžicu oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– smotanu na dochutenie
Polievka z vnútra tekvice
Postup:
1. Tekvicu dôkladne umyte, prekrojenú na polovicu odstráňte semienka a vlákna.
2. Vnútornú časť tekvice nakrájajte na menšie kusy.
3. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobné kocôčky.
4. Zemiaky a mrkvu olúpte a rozkrájajte na menšie časti.
5. V hrnci rozohrejte olej a pridajte cibuľu spolu s cesnakom. Smažte ich do zlatista.
6. Následne pridajte nakrájané vnútro tekvice, zemiaky a mrkvu. Zľahka ich orestujte.
7. Do hrnca vlejte zeleninový vývar a priveďte k varu.
8. Znížte teplotu a nechajte polievku variť, kým zelenina nezmäkne.
9. Pomocou mixéra polievku rozmixujte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
10. Podávajte polievku ozdobenú lyžičkou smotany.
Dobré chutnanie!