Dark Mode Light Mode

Polievka zo srvátky

Polievka zo srvátky Polievka zo srvátky
Polievka zo srvátky

Na prípravu vývaru zo srvátky budete potrebovať nasledujúce zložky:

– 500 ml srvátky
– 1 menšia cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 zemiak
– 2 lyžičky masla
– soľ a korenie podľa preferencie
– čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlenová vňať)

 

Advertisement

Vývar zo srvátky

Postup prípravy:

1. Cibuľové mozaiky a cesnakové fraktály vytvorte jemným sekacím rituálom. Mrkvu a zemiak ošúpte a pokrájajte na malé kocky.

2. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte cibuľu s cesnakom. Orestujte ich na strednom plameni, kým cibuľa nezíska sklovitú textúru.

3. Do hrnca pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak. Spolu s cibuľou a cesnakom ich restujte približne 5 minút.

4. Zeleninu zalejte srvátkou a nechajte variť približne 15-20 minút, kým nebude zelenina mäkká.

5. Polievku preceďte cez sitko, aby ste odstránili zvyšky zeleniny a cibule.

6. Vráťte vývar späť do hrnca a ochuťte soľou a korením podľa vlastných preferencií.

7. Na koniec môžete vývar ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je napríklad petržlenová vňať.

Hotový vývar je možné servírovať teplý alebo studený. Prajeme dobrú chuť!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Kohutia polievka recept

Kohutia polievka recept

Next Post
Zapražená polievka s rascou

Zapražená polievka s rascou

Advertisement