Polievka zo srvátky

Na prípravu vývaru zo srvátky budete potrebovať nasledujúce zložky:

– 500 ml srvátky
– 1 menšia cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 zemiak
– 2 lyžičky masla
– soľ a korenie podľa preferencie
– čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlenová vňať)

 

Vývar zo srvátky

Postup prípravy:

1. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky. Mrkvu a zemiak ošúpte a pokrájajte na malé kocky.

2. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte cibuľu s cesnakom. Orestujte ich na strednom plameni, kým cibuľa nezíska sklovitú textúru.

3. Do hrnca pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak. Spolu s cibuľou a cesnakom ich restujte približne 5 minút.

Kuracie prsia s jablkami a medom

Kuracie prsia s jablkami a medom

Čítať viac »

4. Zeleninu zalejte srvátkou a nechajte variť približne 15-20 minút, kým nebude zelenina mäkká.

5. Polievku preceďte cez sitko, aby ste odstránili zvyšky zeleniny a cibule.

6. Vráťte vývar späť do hrnca a ochuťte soľou a korením podľa vlastných preferencií.

7. Na koniec môžete vývar ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je napríklad petržlenová vňať.

Hotový vývar je možné servírovať teplý alebo studený. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *