Pomaly pečené hovädzie rebierka

Tu sú štyri rozsiahle a podrobné recepty na pomaly pečené hovädzie rebierka:

Recept 1: Marocké korenené hovädzie rebierka

  • Skombinujte 2 lyžice ras el hanout (tradičná marocká koreninová zmes), 1 lyžicu olivového oleja, 2 strúčiky nasekaného cesnaku, jednu červenú cibuľu nakrájanú na krúžky a šťavu z jedného limetky.
  • Jemne vmasírujte túto marinádu do hovädzích rebierok a ponechajte ich v chladničke odpočívať 4 hodiny.
  • Rúru predohrievajte na 150 °C a pečte rebierka po dobu 2,5 až 3 hodiny, kým nezmäknú.
  • Servírujte s kuskusom, dusenou zeleninou a omáčkou z jogurtu a mäty.

Recept 2: Medovo-horčicové hovädzie rebierka s pečenou zemiakovou kašou

  • V miske zmiešajte 2 lyžice horčice, 2 lyžice medu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, soľ a korenie podľa preferencií.
  • Hovädzie rebierka dôkladne potrite touto marinádou a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu.
  • Zemiaky nakrájajte na plátky, osolte, okoreňte čiernym korením a pridajte rozmarín. Pečte ich v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.
  • Rebierka vložte do tej istej rúry a pečte ich so zemiakmi ďalších 40 minút, pričom ich pravidelne obracajte a polievajte šťavou, ktorá vznikla pri pečení.
  • Podávajte rebierka s pečenou zemiakovou kašou a čerstvým zeleným šalátom.

Recept 3: Vínové hovädzie rebierka s karamelizovanou cibuľou

Bezlepkové čokomuffiny s tajnou ingredienciou

Bezlepkové čokomuffiny s tajnou ingredienciou

Čítať viac »

  • Na karamelizovanú cibuľu si pripravte 3 veľké cibule nakrájané na polmesiačky, 2 lyžice masla, 1 lyžicu hnedého cukru a soľ podľa potreby. Cibuľu dôkladne dusíme na panvici, až kým nezhnedne.
  • V mise zmiešajte 1 pohár červeného vína, 2 strúčiky nasekaného cesnaku, 1 lyžicu červenej papriky, 1 lyžicu sušeného tymiánu a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  • Rebierka umiestnite do hlbokého pekáča, polejte marinádou a pridajte karamelizovanú cibuľu. Zakryte a nechajte odležať v chladničke minimálne 2 hodiny.
  • Pečte pri teplote 160 °C asi 2,5 hodiny, občas ich polievajte vlastnou šťavou.
  • Podávajte s batátovými hranolčekmi a šalátom zo surovej kapusty s jogurtovým dresingom.

Recept 4: Chilli-limetkové hovädzie rebierka so zemiakovým pyré

  • V miske pripravte marinádu zo 4 lyžičiek čili prášku, šťavy z dvoch limetiek, 2 strúčikov nasekaného cesnaku, 2 lyžíc sójovej omáčky a 2 lyžíc medu.
  • Rebierka potrite touto marinádou a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu.
  • Rebierka pečte v rúre predhriatej na 180 °C okolo 1,5 hodiny, kým jemne nezkaramelizujú.
  • Zemiaky varte do mäkka, pretlačte ich a pridajte maslo, smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
  • Servírujte rebierka na tanieri so zemiakovým pyré a pokvapkajte ich limetkovou šťavou. Môžete doplniť avokádovým guacamole a paradajkovou salsou.

Dúfam, že si tieto recepty vychutnáte!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr12 píše:

    Wow, tieto recepty na hovädzie rebierka vyzerajú úžasne! Najviac ma zaujalo to medovo-horčicové. Určite ho vyskúšam! Milujem, keď sa jedlo pripravuje pomaly, to je tá pravá chuť. Ďakujem za skvelé tipy!

  2. JankoFajny píše:

    Super článok! Marocké korenené hovädzie rebierka musím určite pripraviť pre rodinu. Určite im to bude chutiť. Ďakujem za inšpiráciu, milujem variť a objavovať nové recepty!

  3. ZelenáSova píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Karamelizovaná cibuľa v kombinácii s vínom znie fantasticky. Rada varím a tento recept si hneď zapíšem. Určite prinesie úsmev na tvár všetkým pri stole!

  4. Rybka88 píše:

    Skvelé recepty na hovädzie rebierka! Chilli-limetkové sú určite na vrchole môjho zoznamu. Milujem kombináciu sladkých a pikantných chutí. Určite si ich pripravím cez víkend, teším sa na to!

  5. BubliK1 píše:

    Recepty sú úžasné, najviac ma oslovili vínové rebierka! Karamelizovaná cibuľa dodáva jedlu špeciálny nádych. Už sa neviem dočkať, kedy ich vyskúšam, určite budú hitom na rodinnej večeri!

  6. Školák99 píše:

    Toto sú perfektné nápady na večeru! Hovädzie rebierka mám rád a myslím si, že marocké korenie je super výber! Pripravím to pre rodičov a uvidíme ich reakciu. Veľká vďaka za tieto skvelé tipy!

  7. Srdiečko12 píše:

    ‚Recepty sú fantastické!‘ Zaujala ma medovo-horčicová marináda, určite ju použijem aj pri iných pokrmoch. Rada varím a tento článok mi dal veľa inšpirácie, teším sa na skúšanie nových chutí!

  8. _Bublina_ píše:

    ‚Wow!‘ To je presne to, čo hľadám! Tieto pomaly pečené hovädzie rebierka znie ako raj pre chuťové poháriky. Očarila ma kombinácia prísad a už teraz sa teším na výsledok mojej práce v kuchyni.

  9. -Mravček- píše:

    ‚Parádne recepty!‘ Hovädzie rebierka milujem a som nadšený z toho množstva variácií. Určite ich skúsim pripraviť podľa vášho návodu a presvedčiť tak aj svojich priateľov o tom, aké sú skvelé.

  10. +Kočka+ píše:

    ‚Toto vyzerá famózne!‘ Obdivujem vašu kreativitu pri vytváraní týchto receptov. Chcela by som sa naučiť variť tak dobre ako vy! Všetky tieto chute ma lákajú a už mám chuť skúšať ich všetky.