Tu sú štyri rozsiahle a podrobné recepty na pomaly pečené hovädzie rebierka:
Recept 1: Marocké korenené hovädzie rebierka
- Skombinujte 2 lyžice ras el hanout (tradičná marocká koreninová zmes), 1 lyžicu olivového oleja, 2 strúčiky nasekaného cesnaku, jednu červenú cibuľu nakrájanú na krúžky a šťavu z jedného limetky.
- Jemne vmasírujte túto marinádu do hovädzích rebierok a ponechajte ich v chladničke odpočívať 4 hodiny.
- Rúru predohrievajte na 150 °C a pečte rebierka po dobu 2,5 až 3 hodiny, kým nezmäknú.
- Servírujte s kuskusom, dusenou zeleninou a omáčkou z jogurtu a mäty.
Recept 2: Medovo-horčicové hovädzie rebierka s pečenou zemiakovou kašou
- V miske zmiešajte 2 lyžice horčice, 2 lyžice medu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, soľ a korenie podľa preferencií.
- Hovädzie rebierka dôkladne potrite touto marinádou a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu.
- Zemiaky nakrájajte na plátky, osolte, okoreňte čiernym korením a pridajte rozmarín. Pečte ich v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.
- Rebierka vložte do tej istej rúry a pečte ich so zemiakmi ďalších 40 minút, pričom ich pravidelne obracajte a polievajte šťavou, ktorá vznikla pri pečení.
- Podávajte rebierka s pečenou zemiakovou kašou a čerstvým zeleným šalátom.
Recept 3: Vínové hovädzie rebierka s karamelizovanou cibuľou
- Na karamelizovanú cibuľu si pripravte 3 veľké cibule nakrájané na polmesiačky, 2 lyžice masla, 1 lyžicu hnedého cukru a soľ podľa potreby. Cibuľu dôkladne dusíme na panvici, až kým nezhnedne.
- V mise zmiešajte 1 pohár červeného vína, 2 strúčiky nasekaného cesnaku, 1 lyžicu červenej papriky, 1 lyžicu sušeného tymiánu a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Rebierka umiestnite do hlbokého pekáča, polejte marinádou a pridajte karamelizovanú cibuľu. Zakryte a nechajte odležať v chladničke minimálne 2 hodiny.
- Pečte pri teplote 160 °C asi 2,5 hodiny, občas ich polievajte vlastnou šťavou.
- Podávajte s batátovými hranolčekmi a šalátom zo surovej kapusty s jogurtovým dresingom.
Recept 4: Chilli-limetkové hovädzie rebierka so zemiakovým pyré
- V miske pripravte marinádu zo 4 lyžičiek čili prášku, šťavy z dvoch limetiek, 2 strúčikov nasekaného cesnaku, 2 lyžíc sójovej omáčky a 2 lyžíc medu.
- Rebierka potrite touto marinádou a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu.
- Rebierka pečte v rúre predhriatej na 180 °C okolo 1,5 hodiny, kým jemne nezkaramelizujú.
- Zemiaky varte do mäkka, pretlačte ich a pridajte maslo, smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
- Servírujte rebierka na tanieri so zemiakovým pyré a pokvapkajte ich limetkovou šťavou. Môžete doplniť avokádovým guacamole a paradajkovou salsou.
Dúfam, že si tieto recepty vychutnáte!