Punčové rezy poleva

Punčové rezy s polevou predstavujú vynikajúci dezert, ktorý určite nadchne všetkých priaznivcov sladkých pochúťok. Tu je recept na tento úžasný dezert v slovenčine:

Na prípravu cesta budete potrebovať:
– 250 g hladkej múky
– 125 g masla
– 60 g práškového cukru
– 1 vajce

Na krém potrebujete:
– 150 ml mlieka
– 75 g práškového cukru
– 2 žĺtky
– 20 g vanilkového cukru
– 2 polievkové lyžice rumu

Na polevu budete potrebovať:
– 200 g čokolády na varenie
– 100 g masla

Punčové rezy poleva

Postup:

1. V miske zmiešajte múku, práškový cukor a na kocky nakrájané maslo. Potom pridajte vajce a všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, až vznikne homogénna hmota. Z tejto zmesi vytvarujte guľu a umiestnite ju do chladničky, kde necháte aspoň 30 minút chladnúť.

2. Po vypršaní času vyndajte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 10-12 minút, kým sa cesto nestane zlatohnedým. Potom ho nechajte úplne vychladnúť.

3. Kým sa cesto chladí, pripravte krém. V hrnci zahrievajte mlieko s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. V inej miske poriadne premiešajte žĺtky a rum. Postupne pridajte zahriate mlieko, dobre premiešajte a následne za stáleho miešania zohrejte krém na miernom ohni, kým nezhustne. Nechajte ho úplne vychladnúť.

Držková polievka – Originál

Držková polievka – Originál

Čítať viac »

4. Keď sú cesto a krém vychladené, rovnomerne natrite krém na cesto.

5. Na polevu rozpustite čokoládu na varenie s maslom pomocou vodného kúpeľa. Keď sa čokoláda úplne rozpustí, dôkladne ju premiešajte a natrite na vrch krému.

6. Nakoniec nechajte rezy v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

7. Pred podávaním nakrájajte rezy na trojuholníky a podávajte.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *