Rascová polievka pre kojace matky

Ingrediencie:
– 2 väčšie zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1 pór
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 pohár smotany na varenie
– soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Rascová polievka pre dojčiace matky

Postup:

1. Zemiaky, cibuľu, mrkvu, petržlenový koreň a pór očistíme a nasekáme na jemné kúsky.

2. V hrnci rozpustíme maslo a prisypeme nakrájanú zeleninku. Restujeme ju na nízkom ohni, až pokým sa zelenina nezjemní.

3. Do hrnca vložíme zeleninový vývar a necháme zmes variť približne 20 minút, kým sa zelenina úplne nezvarí.

Zapekané cestoviny s karfiolom a syrom

Zapekané cestoviny s karfiolom a syrom

Čítať viac »

4. Potom zmes premixujeme pomocou mixéra na hladkú textúru. Ak preferujete hustejšiu polievku, nemusíte ju mixovať úplne do hladka.

5. Na konci pridáme smotanu na varenie, zamiešame a dochutíme soľou a korením podľa svojej chuti.

6. Polievku môžeme servírovať horúcu s kúsok čerstvého chleba ako hlavné jedlo alebo ju môžeme využiť ako predjedlo pred hlavným chodom.

Táto rascová polievka je bohatá na vitamíny a živiny a je ideálna pre dojčiace matky, pretože podporuje tvorbu materského mlieka.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *