Rascová polievka z vajcom

Tu je recept na rascovú polievku s vajcom:

Suroviny:
– 500 g zemiakov
– 1 väčšia cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 l zeleninového vývaru
– 1 balenie čerstvého rascu
– 4 vajcia
– soľ a korenie podľa chuti

 

Polievka s rascou a vajcom

Postup:

1. Zemiaky najprv ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Cibuľu a cesnak dôkladne očistíme a nakrájame na jemné kocky.

3. V hrnci zohrejeme olej a orestujeme cibuľu spolu s cesnakom, až kým nezískajú zlatistú farbu.

4. Pridáme nakrájané zemiaky a spoločne ich restujeme približne 5 minút.

5. Následne nalejeme zeleninový vývar a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

Bravčové rebierko so šťavou

Bravčové rebierko so šťavou

Čítať viac »

6. Medzitým umyjeme rascové lístky, ktoré otrhneme z rastliny.

7. Keď sú zemiaky mäkké, polievku dôkladne zmixujeme do hladka.

8. Potom pridáme odstránené rascové lístky a necháme ich variť v polievke približne 2 minúty.

9. Vajcia rozšľaháme v mise a, pri neustálom miešaní, ich pomaly pridávame do vriacej polievky. Miešame, aby sa vajcia rozpustili a vytvorili v polievke „pásy“.

10. Polievku ochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.

11. Podávame horúcu. Do každého taniera nalejeme porciu rascovej polievky a ozdobíme mletým korením, mletou paprikou alebo čerstvým pažítkom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *