Tu je recept na rascovú polievku s vajcom:
Suroviny:
– 500 g zemiakov
– 1 väčšia cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 l zeleninového vývaru
– 1 balenie čerstvého rascu
– 4 vajcia
– soľ a korenie podľa chuti
Polievka s rascou a vajcom
Postup:
1. Zemiaky najprv ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak dôkladne očistíme a nakrájame na jemné kocky.
3. V hrnci zohrejeme olej a orestujeme cibuľu spolu s cesnakom, až kým nezískajú zlatistú farbu.
4. Pridáme nakrájané zemiaky a spoločne ich restujeme približne 5 minút.
5. Následne nalejeme zeleninový vývar a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
6. Medzitým umyjeme rascové lístky, ktoré otrhneme z rastliny.
7. Keď sú zemiaky mäkké, polievku dôkladne zmixujeme do hladka.
8. Potom pridáme odstránené rascové lístky a necháme ich variť v polievke približne 2 minúty.
9. Vajcia rozšľaháme v mise a, pri neustálom miešaní, ich pomaly pridávame do vriacej polievky. Miešame, aby sa vajcia rozpustili a vytvorili v polievke „pásy“.
10. Polievku ochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
11. Podávame horúcu. Do každého taniera nalejeme porciu rascovej polievky a ozdobíme mletým korením, mletou paprikou alebo čerstvým pažítkom.
Dobrú chuť!