Tu je recept na rascovú polievku s vajcom:
Suroviny:
– 500 g zemiakov
– 1 väčšia cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 l zeleninového vývaru
– 1 balenie čerstvého rascu
– 4 vajcia
– soľ a korenie podľa chuti
Rascová polievka z vajcom
Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemné kúsky.
3. V hrnci zohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým nebudú zlatisté.
4. Pridáme nakrájané zemiaky a orestujeme ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
5. Potom pridáme zeleninový vývar a necháme variť, až kým sa zemiaky nezmäknú.
6. Medzitým si pripravíme rascové lístky. Otrhneme ich z rascovej rastliny a opláchneme pod vodou.
7. Keď sú zemiaky mäkké, polievku zmixujeme do hladka.
8. Následne pridáme rascové lístky a necháme ich spať v polievke asi 2 minúty.
9. Vajcia rozšľaháme do misy a za stáleho miešania ich pridávame do vriacej polievky. Miešame, aby sa vajcia rozpustili a vytvorili v polievke “pásy”.
10. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti.
11. Podávame horúcu. Do každej misky podáme porciu rascovej polievky a ozdobíme mletým korením, mletou paprikou alebo čerstvým pažítkou.
Dobrú chuť!