Talianska vajíčková polievka (Pavese)

Talianska vajíčková polievka, známa tiež ako „Pavese“, je lahodná polievka plná chuti a života. Tu je jednoduchý, tradičný recept, ktorým sa môžete riadiť:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 1 liter mäsového vývaru
  • 2 plátky starého chleba
  • 4 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku (opcionálne)
  • petržlen na ozdobenie

 

Talianska vajíčková polievka (Pavese)

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte vývar. Mohli by ste použiť mäso alebo kuraciu polievkovú kocku rozpustenú vo vode podľa pokynov na obale. Ak máte k dispozícii domáci vývar, určite vám to dodá ešte lepší chuť.
  2. Intenzívne premiešajte vajcia v miske a dobre ich osolte a okoreňte čiernym korením. Ak chcete, môžete pridať aj jemne nakrájané strúčiky cesnaku pre prídavok chuti.
  3. V hrnci zohrejte vývar a nechajte ho pomaly variť. Žiadna agresívna varenie, len dlhé a pomalé varenie, aby sa všetky chute dobre prepojili.
  4. Medzitým zohrejte chlieb na panvici v troche olivového oleja alebo masla, kým nezíska zlatistú farbu a nezhnedne. Potom ho dajte bokom, aby ste ho mohli použiť na podávanie polievky.
  5. Keď je vývar dostatočne horúci, pridajte doň jemne zamiešané vajce a pomaly miešajte, aby vznikli vajíčkové vločky. Vajíčka by sa mali stuhnúť na úžasnú a zákernú konzistenciu.
  6. Polievku ochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Použite naberačku na naliahanie polievky do misky a ozdobte ju strúhaným parmezánom a čerstvým petržlenom.
  8. Na vrch pokrmu pridajte kúsky opečeného chleba a podávajte teplé.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto lahodnej talianskej vajíčkovej polievke (Pavese). Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 liter kuracieho vývaru (alebo zeleninového)
  • 2 veľké vajcia
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 50 g čerstvých byliniek (napr. petržlenová vňať, bazalka)
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 2 pl olivového oleja
  • 100 g tenkých cestovín (napr. vermicelli alebo iné malé cestoviny)
  • 2 pl citrónovej šťavy (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava vývaru: V hrnci priveďte kurací (alebo zeleninový) vývar k varu. Ak máte domácí vývar, je to ešte lepšie.

  2. Variť cestoviny: Keď je vývar v bode varu, pridajte malé cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale (zvyčajne 5-8 minút), kým nie sú al dente.

  3. Príprava vajec: Medzitým si pripravte vajcia. V miske rozšľahajte vajcia a pridajte do nich strúhaný parmezán. Dobre premiešajte.

  4. Spájanie ingrediencií: Keď sú cestoviny hotové, znížte teplo a postupne pridajte vaječnú zmes do polievky. Dážďte ju pomaly, aby sa vajcia nesrazili a vytvorili jemné vlákna.

  5. Dochutenie: Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. Na konci môžete pridať aj citrónovú šťavu pre osviežujúcu chuť.

  6. Servírovanie: Polievku podávajte horúcu, posypanú čerstvými bylinkami a prípadne so zvyšným strúhaným parmezánom.

Tipy:

  • Môžete pridať aj zeleninu, ako sú mrkva alebo špenát, aby ste polievku obohatili o ďalšie chute a živiny.
  • Polievka sa najlepšie podáva čerstvá, avšak môžete jej zvyšky uchovať v chladničke a znovu zohriate pri nízkej teplote.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Jurina Lubos píše:

    Recept znie skvele, a určite ho vyskúšam. Mám rada nové recepty a táto polievka vyzerá skvelo!

  2. Rozalia Kovacik píše:

    Vďaka za skvelý recept! Mám rada taliansku kuchyňu a rada si ju pripravujem doma.

  3. Xlitajova píše:

    Vajíčková polievka je moja obľúbená, takže tento recept určite vyskúšam!

  4. Hrusovsky Denisa píše:

    Tento recept na taliansku vajíčkovú polievku vyzerá skvelo! Určite si ju čoskoro uvarím.

  5. Blanka69 píše:

    Mňam, ďakujem za skvelý recept. Veľmi sa teším, až si túto polievku uvarím doma.

  6. Patricia Puskas píše:

    Toto je presne ten druh receptu, ktorý som hľadala. Vajíčková polievka mi robí veľmi radosť a tento znie fantasticky!