Potrebujeme:
– 1 konzervu cíceru
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžičku mletej sladkej papriky
– 1/2 lyžičky mletej rasce
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie
Recept na cícerová polievka z konzervy
Postup:
1. Cícer dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
3. Pridajte cícer a pomiešajte. Osolte, okoreňte mletou sladkou paprikou a rascom a krátko premiešajte.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme asi 20 minút, kým cícer zmäkne.
5. Polievku preložte do mixéra a rozmixujte na hladkú konzistenciu. Môžete pridať aj trochu vody, ak by bola polievka príliš hustá.
6. Dajte späť na oheň, privedte do varu a nechajte chvíľu povariť.
7. Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
8. Servírujte do polievkových misek a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!