Recepty na halušky po nemecky

Špaldové halušky sú vynikajúcou alternatívou k tradičným haluškám a dodávajú jedlu bohatú chuť a výživné hodnoty. Pripravenie tohto jedla je nielen chutné, ale aj zdravé a vyvážené. Poďme sa teda pozrieť na postup prípravy tohto lahodného receptu.

Recept na halušky po nemecky

Ingrediencie:
– 500 g zemiakov
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– 200 g slaniny
– cibuľa
– smotana na šľahanie
– strúhaný syr na posypanie

 

Recepty na halušky po nemecky

Postup:
1. Zemiaky uvaríme vo vode so šupkou, po uvarení ich olúpeme a pretlačíme cez strúhadlo.
2. Pridáme múku, vajce a soľ a všetko spolu zmesíme.
3. Z tejto zmesi vytvarujeme šľahačku a tú potom vypracujeme na male guľky.
4. V druhej hrnci varíme vodu so soľou a keď je voda uvreta, vhádžame guľky a varíme ich približne 3-5 minút.
5. Na panvici si orestujeme nasekanú cibuľu a slaninu.
6. Po uvarení halušiek ich z varu odstránime, necháme odkvapkať a zmiešame s orestovanou slaninou a cibuľou.
7. Podávame poliate smotanou a posypané strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ahojte milovníci jedla! Dnes si priblížime jeden z najchutnejších receptov – halušky po nemecky. Tieto chutné pokrmy vznikli kombinovaním slovenských a nemeckých tradícií, a sú obľúbené nielen u domácich, ale aj u zahraničných gurmánov.

Ingrediencie na halušky

Predtým, ako začneme s prípravou, pozrite si zoznam potrebných ingrediencií. Budete potrebovať:

  • 500 g zemiakov
  • 200 g múky
  • 1 vajce
  • Soľ podľa chuti
  • 50 g masla alebo slaniny na podávanie
  • Petržlen na ozdobu

Postup prípravy halušiek

Teraz, keď máte všetky ingrediencie, poďme sa pozrieť na postup. Prvým krokom je uvariť zemiaky až kým nezmäknú. Potom ich nechajte trochu vychladnúť, ošúpte a roztlačte.

Do roztlačených zemiakov pridajte múku, vajce a soľ. Dôkladne zamiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Následne formujte z cesta malé guľky alebo valčeky a varte ich v osolenej vode približne 3-5 minút, kým nevyplávajú na povrch.

Po uvarení halušiek ich sceďte a podávajte ich s rozpusteným maslom alebo slaninou. Ozdobte čerstvým petržlenom a vychutnávajte si na maximum!

Veríme, že tento recept na halušky po nemecky budete mať radi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Slavka Vesela píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Rada by som vyskúšala halušky po nemecky, znie to veľmi chutne.

  2. Zlatica Kucera píše:

    Halušky po nemecky sú super alternatívou k bežným haluškám. Určite sa pustím do varenia a vyskúšam tento recept!

  3. Vendelin Haluska píše:

    Recept je jednoduchý a zrozumiteľný aj pre začiatočníkov ako ja. Teším sa, že si dnes uvarím halušky po nemecky!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *