Recepty na halušky po nemecky

Špaldové halušky sú vynikajúcou alternatívou k tradičným haluškám a dodávajú jedlu bohatú chuť a výživné hodnoty. Pripravenie tohto jedla je nielen chutné, ale aj zdravé a vyvážené. Poďme sa teda pozrieť na postup prípravy tohto lahodného receptu.

Recept na halušky po nemecky

Ingrediencie:
– 500 g zemiakov
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– 200 g slaniny
– cibuľa
– smotana na šľahanie
– strúhaný syr na posypanie

 

Recepty na halušky po nemecky

Postup:
1. Zemiaky uvaríme vo vode so šupkou, po uvarení ich olúpeme a pretlačíme cez strúhadlo.
2. Pridáme múku, vajce a soľ a všetko spolu zmesíme.
3. Z tejto zmesi vytvarujeme šľahačku a tú potom vypracujeme na male guľky.
4. V druhej hrnci varíme vodu so soľou a keď je voda uvreta, vhádžame guľky a varíme ich približne 3-5 minút.
5. Na panvici si orestujeme nasekanú cibuľu a slaninu.
6. Po uvarení halušiek ich z varu odstránime, necháme odkvapkať a zmiešame s orestovanou slaninou a cibuľou.
7. Podávame poliate smotanou a posypané strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *